.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 09:23

Aprilia RS-GP 2016

 

Η νέα εμφάνιση της ιταλικής MotoGP μοτοσυκλέτας

 

Λίγο πριν το τελευταίο τεστ -στο Κατάρ- πριν την έναρξη της σεζόν του 2016, η Aprilia παρουσίασε τη νέα εμφάνιση της RS-GP, η οποία αντλεί την έμπνευση της από τα χτυπητά χρώματα της RSV4-RF.

tsv4 rf

Δείτε την έμπνευση για τα χρώματα, στην πάνω φωτογραφία (RSV4-RF).

03 Bike Aprilia RS GP2016

Και συγκρίνετε χρώματα -αλλά και design, εξαρτήματα και τεχνολογία- με τη νέα μοτοσυκλέτα RS-GP για το MotoGP.

06 Bike Aprilia RS GP2016

Η Aprilia τονίζει πως το νέο RS-GP δεν αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου μοντέλου αλλά ένα ολοκαίνουργιο, ξανασχεδιασμένο πρωτότυπο, που βασίζεται στις γνώσεις που αποκόμισαν οι Ιταλοί την προηγούμενη χρονιά. Η νέα μοτοσυκλέτα, σύμφωνα με το Noale, είναι η πρώτο πραγματική μοτοσυκλέτα MotoGP που κάθε της εξάρτημα (σ.σ. με μερικές εξαιρέσεις σίγουρα) σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε από την Aprilia.

01 Bike Aprilia RS GP2016

Roberto Colaninno, CEO και Διευθύνων Σύμβουλος του Piaggio Group: "Από την στρατηγική σκοπιά του Group, η Aprilia Racing δεν είναι απλά η Aprilia Racing Team. Είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά πλατφόρμα, κι ένα πειραματικό πεδίο για όλο το Piaggio Group, με όλα τα προϊόντα και τις εταιρείες μας να ωφελούνται. Για αυτό τον λόγο, από το 2016 το logo του Piaggio Group ξεχωρίζει πάνω στη μοτοσυκλέτα. Η τεχνολογία που προέρχεται από τον αγωνιστικό χώρο εξυπηρετεί την δοκιμή πρωτοποριακών λύσεων που θα βρουν το δρόμο τους και στα οχήματα δρόμου, από τις Superbike μοτοσυκλέτες μας, μέχρι τα scooter του Group, με στόχο τη βελτίωση των προϊόντων μας όσον αφορά στις επιδόσεις, στην ασφάλεια και στη δυνατότητα να παρέχουμε στους πελάτες μας οδηγική απόλαυση.”

aprilia_team_presentation/12_Bautista_Bradl.JPG" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">aprilia_team_presentation/12_Bautista_Bradl.JPG" alt="12 Bautista Bradl" width="560" height="373" />

“Στο επίπεδο του ανταγωνισμού, πώς μπορώ να μην σας θυμίσω τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουμε σημειώσει μέχρι στιγμής; Το Group μας έχει κερδίσει 32 από τα 104 πρωταθλήματα της ιστορίας του, μόλις στα τελευταία 12 χρόνια! Είκοσι οκτώ από αυτά αφορούν στην Aprilia, με κορυφαίους αναβάτες όπως οι Max Biaggi και Jorge Lorenzo. Τα υπόλοπα αφορούν στη Gilera, με τον αξέχαστο Marco Simoncelli, και στη Derbi, από την οποία αναδείχθηκε το ταλέντο ενός εκπληκτικού πρωταθλητή όπως ο Marc Marquez. Με 104 πρωταθλήματα, το Piaggio Group είναι το πιο νικηφόρο Group όλων των εποχών. Και με 294 νίκες GP, η Aprilia κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων νικών από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο κατασκευαστή στην ιστορία των αγώνων μοτοσυκλέτας.”

aprilia_team_presentation/08_Bike_Aprilia_RS-GP2016.JPG" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">aprilia_team_presentation/08_Bike_Aprilia_RS-GP2016.JPG" alt="08 Bike Aprilia RS GP2016" width="560" height="372" />

Σημειώνουμε πως οι πιλότοι της ομάδας Alvaro Bautista και Stefan Bradl είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη νέα RS-GP στο ιδιωτικό τεστ της Aprilia, που έγινε στο Κατάρ κεκλεισμένων των θυρών, λίγο πριν το επίσημο τεστ που γίνεται αυτή την ώρα (2-4 Μαρτίου) στο Losail, όπου η πρώτη μέρα δοκιμών δεν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο για την Aprilia, καθώς οι 2 πιλότοι της βρέθηκαν στη 19η (Bradl) και 22η θέση (Bautista). Ελπίζουμε σύντομα να τους δούμε ανταγωνιστικούς, σε πολύ ψηλότερες θέσεις.

Φωτογραφίες

{gallery}agonistiki_kinisi/nea_pagkosmio/2016/wsbk/aprilia_team_presentation{/gallery}

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 20:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon