.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 08:54

H KTM εισέρχεται στο Moto2, με την WP

 

Μια κίνηση που ιντριγκάρει

 

Με 2 παγκόσμιους τίτλους αναβατών Moto3 στην τσέπη και λίγο πριν εισέλθει στο MotoGP το 2017, η ΚΤΜ παρουσιάζει μοτοσυκλέτα για να συμμετάσχει και στο πρωτάθλημα Moto2, μαζί με την WP.

Το 2015, η Kalex κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2, όπου όπως γνωρίζουμε αποτελεί ενιαίο πρωτάθλημα όσον αφορά στον Honda κινητήρα, με τον Johann Zarco. Υπεύθυνη για τις αναρτήσεις σε αυτό τον τίτλο ήταν η WP.

Η WP Performance Systems, μαζί με την ΚΤΜ, τη Husqvarna και την Pankl, ανήκουν όλες στον όμιλο Cross Industries AG. Πέρα τώρα από τις πασίγνωστες αναρτήσεις της, για όσους δεν το ήξεραν, η WP παράγει και συστήματα ψύξης, αλλά και πλαίσια και εξατμίσεις.

ktm moto2 5

Παράλληλα, όλοι οι αγωνιζόμενοι του Moto3 χρησιμοποιούν πλαίσια της WP, ενώ της WP είναι και τα πλαίσια του Red Bull MotoGP Cup. Έχοντας λοιπόν εκτενέστατη πείρα σε πλαίσια και αναρτήσεις, WP & KTM ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη της δικής τους μοτοσυκλέτας Moto2.

pierer

Ο Stefan Pierer, CEO της Cross Industries AG δήλωσε μεταξύ άλλων πως το Moto2 project κλείνει το τελικό κενό ανάμεσα στα πρωταθλήματα που αποτελούν τη λογική μεταβατική σειρά κάθε αναβάτη που θέλει να συμμετάσχει στο MotoGP. Rookies Cup, Moto3, Moto2, MotoGP. Μέχρι τώρα οι Αυστριακοί είχαν πάτημα σε όλα, εκτός από το Moto2, κάτι που το συγκεκριμένο project αλλάζει. Και όπως προσθέτει ο Pierer, στο μέλλον η ΚΤΜ θέλει να έχει αναβάτες στο MotoGP project που να έχουν ανέλθει μέσα από όλη την “ακαδημία ΚΤΜ”.

ktm moto2 2

Το πότε θα είναι έτοιμη για συμμετοχή η μοτοσυκλέτα στο Moto2 δεν το γνωρίζουμε, καθώς το δελτίο τύπου της εταιρείας μιλάει για την εξέλιξη του project, μη δίνοντας ημερομηνίες εμπλοκής στο πρωτάθλημα. Δείτε όμως στην πάνω φωτό την υπέροχη μείξη ατσάλινου χωροδικτυώματος και αλουμινένιων τμημάτων.

Ενδιαφέρον έχει τέλος και μια -τραβηγμένη ίσως- θεωρία για τους λόγους πίσω από την είσοδο των Αυστριακών στο Moto2, πέρα από την “ακαδημία ΚΤΜ”. Μήπως προσδοκούν στην αντικατάσταση της Honda στους κινητήρες του Moto2, όταν λήξει το συμβόλαιο των Ιαπώνων το 2019;

Η φωτογράφηση του Moto2 project της ΚΤΜ έγινε στην ισπανική πίστα της Almeria.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 20:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εκτός WSBK o Marco Melandri Jorge Lorenzo & 360fly »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon