.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 12:47

Θρίαμβος της Yamaha στο MotoGP 2015

 

Επίσημο δελτίο τύπου για την κατάκτηση του Triple Crown

 

 

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εξελίχθηκε από πολύ νωρίς σε μια εσωτερική υπόθεση της Yamaha, μην αφήνοντας περιθώριο σε κανέναν να αμφισβητήσει την καθολική κυριαρχία της μάρκας το DNA της οποίας είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τις κορυφαίες επιδόσεις και την αγωνιστική φιλοσοφία, παντού!
 
Η Υamaha αναδείχθηκε ως η απόλυτη κυρίαρχος της πίστας στα χέρια του έμπειρου, παθιασμένου, ευφυή και διαχρονικού Valentino Rossi, με τελική επικράτηση του ασταμάτητου, δυναμικού και απόλυτα προσηλωμένου στον στόχο του, Jorge Lorenzo.

Δηλώσεις του CEO της Yamaha Motor

Ο President, CEO και Representative Director της Yamaha Motor Co., Ltd, Hiroyuki Yanagi, δήλωσε:
 
«Εκ μέρους της ομάδας της Yamaha Motor, θα ήθελα να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τον Jorge Lorenzo για την κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP το 2015. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους οπαδούς, τους χορηγούς και όλους όσους συμμετείχαν στην καμπάνια υποστήριξης του Lorenzo και της ομάδα της Yamaha σε όλη τη σεζόν.
 
Η νίκη τίτλου της φετινής σεζόν σηματοδοτεί τον τρίτο τίτλο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP στην καριέρα του Jorge Lorenzo, καθώς και τον 17ο τίτλο αναβάτη της Yamaha στην κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αγώνων ταχύτητας. Με ενθουσιάζει που κερδίσαμε όχι μόνο τον τίτλο του MotoGP, αλλά και πολλούς άλλους τίτλους σε αγώνες σε αυτή την 60ή επέτειο από την ίδρυση της εταιρείας μας, κάτι που μας έδωσε την ευκαιρία να μοιραστούμε τη συγκίνηση και το πάθος της φιλοσοφίας μας «Kando» με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
 
Στο τέλος της σεζόν, παρακολουθήσαμε το δυναμικό των αναβατών και της ομάδας σε πλήρη ανάπτυξη, με την πολύτιμη υποστήριξη του προσωπικού και των μηχανικών, και ζήσαμε μία θριαμβευτική πορεία προς την κορυφή με πρωταγωνιστές τους αναβάτες μας Jorge Lorenzo και Valentino Rossi.
 
Αυτή η αρμονική συνεργασία με συντονισμένες προσπάθειες απ’όλους τους εμπλεκόμενους είναι που έκανε τη διαφορά και μας οδήγησε σε συναρπαστικούς αγώνες, κάνοντας τις καρδιές μας να πάρουν γρηγορότερες στροφές, όπως είναι και το slogan του brand μας “Yamaha – Revs Your Heart”. 
 
Προσδοκώ ακόμη πιο ενθουσιώδεις επιτυχίες στην επόμενη σεζόν του 2016.»

Δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., επίσημης αντιπροσωπείας της Yamaha Motor Co., Ltd στην Ελλάδα, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε:
 
«Με την αυλαία του φετινού MotoGP να πέφτει στην Valencia την Κυριακή και «τυπικά» επικυρώθηκε η επίτευξη του Triple Crown από την YAMAHA για το 2015. To Triple Crown ως επιβεβαίωση της απόλυτης κυριαρχίας της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ήρθε να προστεθεί πανηγυρικά στα πρωταθλήματα, παγκόσμια και τοπικά, που έχει σαρώσει η Yamaha για το 2015. 
 
Με την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike από το 2016, η Yamaha υπόσχεται ακόμη περισσότερες επιτυχίες και συγκλονιστικές στιγμές για τους αναβάτες και τους θεατές!
 
Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ γιορτάζει τα φετινά αποτελέσματα προκρίνοντας το αγωνιστικό πνεύμα σε όλες τις δραστηριότητες, συνεχίζοντας τη δυναμική της παρουσία στους ελληνικούς αγώνες Motocross (εκεί που οι οδηγοί της κυριάρχησαν για άλλη μια χρονιά) και εντείνοντας την παρουσία της στους αγώνες ταχύτητας με την ανακοίνωση του Yamaha R3 Challenge.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να οδηγούν την YZF-R3 των ονείρων τους συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στην Κατηγορία Νέων και να απολαμβάνουν μία σειρά από προνόμια σε ετήσια βάση, με κόστος ιδιαίτερα προσιτό σε σχέση με την αξία του πακέτου υποστήριξης και υπηρεσιών. Ανάλογα μάλιστα με την απόδοσή τους στο Πρωτάθλημα, θα θέτουν υποψηφιότητα και για συμμετοχή στο R3 Challenge της Γαλλίας!
 
Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε και στην Ελλάδα τη νέα γενιά αναβατών, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι αγώνες ταχύτητα.»

Ανασκόπηση

Η καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται, λέει η λαϊκή ρήση, και στην περίπτωση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αυτό ίσχυσε στο απόλυτο για την Yamaha και τους οδηγούς της! 
 
Στον πρώτο αγώνα στις 29 Μαρτίου στο Κατάρ, ο Valentino Rossi πρωταγωνίστησε πετυχαίνοντας την 69η νίκη της καριέρας του. Ως γνήσιος μονομάχος ξεπέρασε την έβδομη θέση εκκίνησης και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με τον Dovizioso βασικό αντίπαλο και με καθαρή επικράτηση στο τέλος.
 
Στον τρίτο γύρο του MotoGP στις 19 Απριλίου στην Αργεντινή, ο Rossi μάγεψε σε μία εντυπωσιακή παράσταση αντοχής και τεχνικής. Ξεκινώντας από την όγδοη θέση της εκκίνησης, σταδιακά ανέβηκε και μετά από αγωνιώδεις εναλλασσόμενες προσπεράσεις με τον Μάρκες, ο Ιταλός έμεινε μόνος στην κορυφή και ανέβηκε άξια στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
 
Η καταπληκτική πορεία της ΥΑΜΑΗΑ συνεχίστηκε στον τέταρτο γύρο του MotoGP στις 3 Μαίου στην Ισπανία. Με νίκη του J.Lorenzo στην πίστα της Herez, o Ισπανός έδειξε από πολύ νωρίς τις προθέσεις του ως ταχύτερος όλων στις τρεις πρώτες περιόδους των ελεύθερων δοκιμών και σημειώνοντας ρεκόρ πίστας. Ο Rossi ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση και ανέβηκε για 200η φορά σε βάθρο του MotoGP, επίδοση -ρεκόρ.
 
Σε θρίαμβο της Yamaha εξελίχθηκε το ΜotoGP Γαλλίας που φιλοξένησε η πίστα του Le Mans, καθώς η ιαπωνική ομάδα όχι μόνο πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχή νίκη του J. Lorenzo, αλλά είδε και τον V. Rossi να τερματίζει στη δεύτερη θέση, διατηρώντας την πρώτη θέση του πρωταθλήματος.
 
Έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του έκανε ο ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) στον αγώνα του Mugello στις 31 Μαίου, κατακτώντας μια σπουδαία νίκη. Ο Ισπανός από την αρχή, πήρε την πρωτοπορία και στη συνέχεια πέτυχε έναν ξέφρενο ρυθμό και δεν απειλήθηκε από κανέναν κατακτώντας μια εύκολη νίκη και περνώντας δεύτερος στη βαθμολογία. Το podium συμπλήρωσε ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha) παραμένοντας πρώτος στη βαθμολογία.
 
Ασταμάτητoς αποδείχθηκε εντός έδρας ο J. Lorenzo στις 14 Ιουνίου στην Catalonia. Την τέταρτη συνεχή νίκη του στη φετινή αγωνιστή σεζόν πανηγύρισε στην πίστα της Βαρκελώνης ο J. Lorenzo, μια νίκη που φέρνει τον Ισπανό οδηγό της Yamaha σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην οποία διατηρήθηκε ο V. Rossi με διαφορά ενός βαθμού.
 
Το MotoGP του Assen τον Ιούνιο σφραγίστηκε από άλλον ένα θρίαμβο του Rossi παρά την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε από τον M. Marquez. Η τρίτη νίκη της σεζόν χάρισε στον Vale έναν βαθμολογικό αέρα 10 βαθμών από τον δεύτερο του πρωταθλήματος και ομόσταυλό του στην ομάδα της Yamaha, J. Lorenzo.
 
Το MotoGP της Τσεχίας στις 16 Αυγούστου στο Brno σηματοδότησε την επιστροφή στις νίκες για τον J. Lorenzo. Με μία νίκη, την πέμπτη της φετινής περιόδου, επισφράγισε την απόλυτη κυριαρχία του στην πίστα. Παράλληλα το κακό ξεκίνημα του V. Rossi ανάγκασε τον Ιταλό να παλέψει ώστε να ανακτήσει την τρίτη θέση της εκκίνησης.
 
Στο ΜotoGP του Σίλβερστοουν επέστρεψε θριαμβευτικά στην κορυφή ο Rossi. Ούτε η βροχή κατάφερε να τον σταματήσει να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, περνώντας ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.
 
Στο MotoGP στο Άραγκον τον Σεπτέμβριο η νίκη κατακτήθηκε από τον Lorenzo και κρίθηκε ο τίτλος που δικαιωματικά πλέον ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί στην Υamaha. Στην κορυφή διατηρήθηκε ο Valentino Rossi που έδωσε επική μάχη με τον Dani Pedrosa και τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση που ήταν η όγδοη φετινή διπλή παρουσία της Yamaha στο βάθρο, και το κυριότερο, εξασφάλισε στην ιαπωνική ομάδα τον τίτλο στους κατασκευαστές.
 
Ο Jorge Lorenzo και ο Valentino Rossi ανέβασαν τον πήχυ σε πρωτόγνωρα ύψη στο τέλος της σεζόν στο Gran Premio de la Comunitat Valenciana, καθώς μονομάχησαν για τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Lorenzo υπερασπίστηκε την πρώτη θέση μέχρι τέλους, για να εξασφαλίσει τη λαμπρή 40η νίκη της καριέρας του στο MotoGP Grand Prix και να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή για πέντε πόντους. Ο Rossi πραγματοποίησε μία απίστευτη κούρσα, και τελικά κατέκτησε την 4η θέση στον αγώνα και τη δεύτερη θέση στη συνολική κατάταξη για τη σεζόν 2015.
 
Μαζί με την εξασφάλιση του Triple Crown, η Yamaha επίσης γιορτάζει μια μεγάλη νίκη από την Monster Yamaha Tech 3 και τον αναβάτη Bradley Smith που εξασφάλισε την έκτη θέση στο πρωτάθλημα ως κορυφαίος αναβάτης «δορυφορικής» ομάδας.
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 23:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon