.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 11:01

Προσπάθεια του Lorenzo για διατήρηση της ποινής του Rossi

 

Απερρίφθη όμως το αίτημα του στο αθλητικό δικαστήριο CAS


Το διαιτητικό δικαστήριο για τον αθλητισμό (CAS – Court of Arbitration for Sport) απέρριψε το αίτημα του Jorge Lorenzo να παρέμβει, μέσω των δικηγόρων του στην υπόθεση μεταξύ Valentino Rossi και FIM.

Οι κινήσεις τακτικής για το πρωτάθλημα MotoGP 2015 συνεχίζονται, και μπορούμε να πούμε πως αρκετές από αυτές δεν τιμούν τους αναβάτες-πρωταθλητές που τις κάνουν.

Όλοι γνωρίζουμε πως ο Valentino Rossi κατέθεσε έφεση στο CAS για την ποινή που του επέβαλλε η FIM, για το συμβάν με τον Marquez στη Sepang. Για όσους δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες, η FIM τιμώρησε τον Rossi με 3 βαθμούς ποινή, που μαζί με 1 ακόμα που είχε ο Ιταλός έφτασαν τον... μαγικό αριθμό 4. Και επειδή οι κανονισμοί λένε πως με 4 βαθμούς ποινής ένας αναβάτης ξεκινά τον επόμενο αγώνα από την τελευταία θέση, ο Rossi έκανε ένσταση στη FIM τουλάχιστον για μείωση των 3 βαθμών, σε 2 ή σε 1. Η FIM απέρριψε την ένσταση, και ο Rossi προσέφυγε στο CAS.

Βλέποντας τώρα ο Lorenzo την προσφυγή του Rossi στο CAS, κατέθεσε με τη σειρά του αίτημα για να παρευρίσκεται μέσω των δικηγόρων του στην εκδίκαση της προσφυγής του Rossi. Για ποιο λόγο; "Για να καταλάβουν τις επιπτώσεις που θα έχει στο πρωτάθλημα μια κίνηση του CAS να δεχτεί την προσφυγή του Rossi". Με άλλα λόγια για να πιέσει προς την απόρριψη της προσφυγής του Rossi, ώστε να διατηρήσει το πλεονέκτημα που του δίνει για τον τίτλο η ποινή του όμοσταυλού του.

Όμως στις 3 Νοεμβρίου, το CAS ανακοίνωσε την απόρριψη του αιτήματος του Lorenzo. Συνεπώς η διαιτησία παραμένει μεταξύ των Valentino Rossi και της FIM ΜΟΝΟ. Σημειώστε πως ακόμα και μετά την απόρριψη του αιτήματος του Lorenzo, το CAS δέχθηκε ορισμένα -αδιευκρίνιστα- έγγραφα από τους δικηγόρους του Lorenzo, ενώ ο manager του Lorenzo χαρακτήρισε την προσφυγή του Ισπανού "ηθική υποχρέωση".

Το CAS θα εκδώσει την απόφαση του για το αίτημα του Rossi τις επόμενες μέρες, και όχι αργότερα από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 19:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon