.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 11:36

H Red Bull για τον Παπαπαύλου

 

Ο Νότης πάλεψε για μια θέση στο Rookies Cup αλλά...

 

 

Από 27 χώρες κάθε γωνιάς του πλανήτη κατέφθασαν οι 102 συμμετέχοντες στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event του 2015. Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας, ο 15χρονος Νότης Παπαπαύλου που αναζήτησε κι αυτός μία θέση στο μαγικό κόσμο του MotoGP.

Η διαδικασία για την τελική σύνθεση των 24 συνολικά οδηγών του θεσμού του Red Bull MotoGP Rookies Cup στη 10η χρονιά της ιστορίας του, πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Guadix της Γρανάδας στη Νότιο Ισπανία. 

Τελικά μόλις εννέα από τους έφηβους οδηγούς πήραν το εισιτήριο μετά από τις τρεις ημέρες δοκιμών. Ο Νότης Παπαπαύλου πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα, όμως δεν κατάφερε να πάρει ένα από τα μόλις 9 πολύτιμα "εισιτήρια". Παρέα με 93 ακόμη οδηγούς αποχαιρέτισε το event με στόχο να συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα εντός και εκτός Ελλάδος.

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος, όμως έκανα πραγματικά ό,τι μπορούσα και αυτό κάπως με ανακουφίζει. Το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό και όση προετοιμασία κι αν έκανα στην Ελλάδα, μου έλειψαν οι αγώνες. Έχω να αγωνιστώ σε αυτό το επίπεδο από τον Μάρτιο, όταν έτρεξα στην Ισπανία. Ξέρω ότι στενοχώρησα όσους πίστεψαν σε εμένα, όμως προσπάθησα πολύ. Δεν απελπίζομαι και συνεχίζω...», δήλωσε ο Νότης μετά το event. Ο Έλληνας αναβάτης βελτίωνε συνεχώς το χρόνο του, ειδικά στη δεύτερη σειρά χρονομέτρησης, καθώς είχε αρχίσει να μπαίνει ξανά στο ρυθμό και τις απαιτήσεις μιας μεγάλης πίστας. Μέσα στις στροφές και στις εξόδους ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός, όμως δεν πρόλαβε να βελτιώσει ανάλογα και την ταχύτητά του στις εισόδους. 

«O Νότης είναι μαχητής όσο όμως και συνετός. Δεν θέλησε να ρισκάρει περισσότερο ώστε να καλύψει το μειονέκτημα που ξέραμε ότι έχει σε σχέση με τα άλλα παιδιά που κάνουν 15 με 20 αγώνες κάθε σεζόν. Χρειαζόταν λίγο χρόνο ακόμη καθώς προς το τέλος είχε αρχίσει να βελτιώνει θεαματικά το γυρολόγιό του, όμως οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι. Το μέλλον του ανήκει, και είναι άξιος να βρει το δρόμο προς την επιτυχία.» δήλωσε ο προπονητής του, Θανάσης Χούντρας που τον συνόδευσε στην προσπάθειά του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 14:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon