.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 11:50

World SS 2015. O Sofuoglu πρωταθλητής

 

Τέταρτος τίτλος για τον Τούρκο σε μια δύσκολη χρονιά

 

Ο Kenan Sofuoglu είναι δίχως αμφιβολία ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport. Το 2015 υπήρξε για εκείνον η δυσκολότερη χρονιά της καριέρας -και ίσως της ζωής του. Παρόλα αυτά, κατάφερε και πήρε έναν ακόμη Παγκόσμιο Τίτλο.

Τέσσερις τίτλους μετράει ο Sofuoglu στην καριέρα του, σημειώνοντας ένα ακόμη ρεκόρ, καθώς μέχρι πρότινος ο 31χρονος αγωνιζόμενος ήταν ο μόνος με 3 τίτλους στην κατηγορία. Κατάγεται από την πόλη Akyazi, όπου ο ταχυδρομικός κώδικας είναι το νούμερο 54, νούμερο με το οποίο τρέχει πάντα στους αγώνες.

Η καριέρα του μεγάλου Τούρκου αναβάτη ξεκίνησε το 2003, όπου και έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή στο πρωτάθλημα IDM Supersport μόλις για 10 βαθμούς. Στη συνέχεια, έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα World Supersport, ενώ το 2007 πήρε την πρώτη του pole position, στη Valencia. Η πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο είχε έρθει ένα χρόνο νωρίτερα, το 2006, στο Assen.

Οι δύο πρώτοι Παγκόσμιοι Τίτλοι ήρθαν με την ομάδα Hannspree Ten Kate Honda το 2007 και το 2010, ενώ το 2012 επανέλαβε τον άθλο με την ομάδα Lorenzini Kawasaki. Και ο τέταρτος τίτλος, φέτος, ήρθε με την ομάδα Kawasaki Puccetti Racing. Ο Sofuoglu συμμετείχε ταυτόχρονα και σε αγώνες του πρωταθλήματος Moto2, τις χρονιές 2010 και 2011, ενώ το 2011 είχε τερματίσει δεύτερος στο Assen, με πρώτο τον... Marc Marquez!

Η τραγωδία ήταν πάντα ανάμεικτη με τον θρίαμβο για τον Τούρκο, καθώς έχει χάσει 2 αδέλφια, από ατυχήματα με μοτοσικλέτα, ενώ το 2015 έχασε και το νεογέννητο αγοράκι του, τον Hamza, μετά από σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο Sofuoglu συμμετείχε στους αγώνες, και στη συνέχεια γύριζε στο νοσοκομείο, για να βρίσκεται με το γιο του.

Όλη τη σεζόν του 2015, ο Sofuoglu πάλευε λυσσαλέα ενάντια στον Jules Cluzel, όμως ο τελευταίος βρέθηκε εκτός πρωταθλήματος μετά από μια πολύ άσχημη πτώση, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο για τον τίτλο. Ο Sofuoglu δήλωσε “Λυπάμαι πολύ για τον Jules. Κι αυτός άξιζε να κερδίσει τον τίτλο. Ίσως σταθήκαμε λίγο τυχεροί σε αυτόν τον τομέα, αλλά περάσαμε κι εμείς πολύ δύσκολες στιγμές αυτή τη χρονιά. Η ζωή μπορεί να μοιράσει μερικές πολύ δύσκολες στιγμές, και αυτή είναι μια από εκείνες για τον Jules. Λυπάμαι για εκείνον και για την ομάδα του.”

Ο τίτλος του 2015 επισφραγίστηκε για τον Τούρκο αναβάτη με μια πρώτη θέση στο Magny-Cours, με τον Jacobsen, το μόνο αναβάτη που θα μπορούσε να τον απειλήσει, να τερματίζει 4ος.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 12:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon