.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 15:10

Dani Pedrosa εναντίον Marco Andretti!

 

Μοτοσυκλέτα MotoGP εναντίον αυτοκινήτου IndyCar! 

 

Κατά την διάρκεια του αγώνα MotoGP που έγινε στην Indianapolis, πραγματοποιήθηκε και ένας αγώνας επίδειξης ανάμεσα στον Dani Pedrosa της Honda, ο οποίος πάνω στην μοτοσυκλέτα MotoGP, Honda RC 213V, “αντιμετώπισε” τον διάσημο πιλότο του IndyGP, Marco Andretti, σε ένα IndyCar. Μία μοτοσυκλέτα, εναντίον σε μία φόρμουλα!

700 ίπποι εναντίον 240!

Ο τοπικός ήρωας και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006, Nicky Hayden, ήταν ο επίσημος “διαιτητής” του “αγώνα” επίδειξης, και έδωσε την εκκίνηση.
Η φόρμουλα των 700 ίππων από τον υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα των 2,2 λίτρων, και βάρους 715 κιλών, με πιλότο τον Marco Andretti αντιμετώπισε στην πίστα των 4.2 χιλιομέτρων, τον Dani Pedrosa, πάνω στην 1000 κυβικών V4, 240 ίππων και 158 κιλών Honda RC213V.
Ο Marco είναι ο “τρίτης γενιάς” συνεχιστής της διάσημης οικογένειας Andretti, υιός του Michael και εγγονός του Mario, και αυτή τη στιγμή συμμετέχει στο πρωτάθλημα IndyCar και βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας. Ο Pedrosa, είναι δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής GP250, και έχει κερδίσει δύο φορές στην συγκεκριμένη πίστα.
Κατά την διάρκεια της οδήγησης στην πίστα, τα δύο οχήματα άνοιξαν παρέα μόνο στην ευθεία του τερματισμού, με τον Pedrosa να βρίσκεται ελαφρώς μπροστά, αν και ο Hayden δήλωσε ότι ήταν αρκετά κοντά για να πει ποιος ήταν ο νικητής.
Αγώνας βέβαια δεν έγινε, αλλά όσοι βρέθηκαν εκεί, πήραν μία γεύση από μία άτυπη κόντρα που ως στόχο είχε φυσικά την προβολή αμφότερων.

Ο Pedrosa δήλωσε πως είχε πλάκα η οδήγηση και θα ήθελε να οδηγήσει κάποια στιγμή μία τέτοια formula, ενώ ο Andretti, πως στις στροφές είχε περισσότερο κράτημα λόγω αεροδυναμικής, αλλά στις ευθείες η μοτοσυκλέτα εξαφανιζόταν!

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην υπερεκατονταετή ιστορία της πίστας που κατασκευάστηκε το 1909, η οποία έχει γίνει γνωστή με το όνομα “Brickyard”, που σημαίνει ότι η επιφάνεια της ήταν κατασκευασμένη από τούβλα (brick). Κάποια τούβλα παραμένουν ακόμη στην εκκίνηση, σε μία μικρή επιφάνεια, ώστε να θυμίζουν το παρελθόν, ενώ η πίστα έχει την μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κόσμο, φτάνοντας τα 300.000 άτομα! Αν έχετε παρακολουθήσει τον θρυλικό αγώνα Indianapolis 500 στο οβάλ τμήμα της, θα το έχετε διαπιστώσει άλλωστε…

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 15:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon