.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 01:54

Ανδρέας Ψυχογυιός - Η ατυχία, η παράκληση και τα ειρωνικά σχόλια

 

Ζητείται στήριξη

 

 

Το ότι έχεις κλειδί μοτοσυκλέτας, δεν σημαίνει ότι είσαι μηχανόβιος. Και αυτό το διαπιστώσαμε από τα ειρωνικά σχόλια που συνόδευσαν την απέλπιδα προσπάθεια του Ανδρέα Ψυχογυιού, να ζητήσει βοήθεια για να μπορέσει να ολοκληρώσει την φετινή του συμμετοχή στο Isle of Man. Το ταξίδι του Ανδρέα Ψυχογυιού στην γειτονική Βουλγαρία του επιφύλασσε μία επιτυχία, αλλά και μία μεγάλη ατυχία. Η συμμετοχή του στο βαλκανικό πρωτάθλημα στην πόλη Pleven της Βουλγαρίας, στα πλαίσια της προετοιμασίας για το Manx Grand Prix όπου θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά, στο Isle of Man, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του, υψώνοντας την ελληνική σημαία και τιμώντας έτσι για μια φορά ακόμα τα ελληνικά χρώματα.

Το δελτίο τύπου

Η επιστροφή του όμως του επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη μετά από ταξίδι 9 ωρών.
Το τρέιλερ με την μοτοσυκλέτα έφυγε από τον κοτσαδόρο με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή της μοτοσυκλέτας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την συμμετοχή του αναβάτη στο Isle of Man.
Και έπειτα, ακολούθησε το ειλικρινέστατο, αληθινό και ξεκάθαρο δελτίο τύπου από τον Ανδρέα, προκειμένου να βρει βοήθεια για να μπορέσει να ολοκληρώσει την συμμετοχή του:

"Φίλες και φίλοι των αγώνων ταχύτητας . Μετά την συμμετοχή μου στο πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης στο Pleven της Βουλγαρίας και την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ένα ατύχημα στο δρόμο της επιστροφής, είχε σαν αποτέλεσμα την ολική καταστροφή της αγωνιστικής μου μοτοσυκλέτας.
Για να αγοραστεί άλλη μοτοσυκλέτα και να προετοιμαστεί κατάλληλα για την δεύτερη συμμετοχή μου στο Isle of man λόγω του υψηλού κόστους, έρχομαι να ζητήσω από όλους όσοι μπορούν, την βοήθεια τους, καταθέτοντας όποιο ποσό επιθυμούν στον ποιο κάτω λογαριασμό:

Εθνική τράπεζα
Αριθμός Λογαριασμού: 131/ 604965-61
IBAN GR8701101310000013160496561
Όνομα: ΔΗΜΗΤΡΑ ΨΥΧΟΓΥΙΟΥ
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια σας και θα είστε όλοι στην καρδιά μου στο Isle of man."

Ζητείται βοήθεια

Και μετά ξεκίνησαν οι αντιδράσεις, τα ειρωνικά σχόλια από μερίδα αναβατών μοτοσυκλέτας, τα κακεντρεχή σχόλια, και οι γκρίνιες.
Ναι, που πας ρε Ανδρέα να ζητήσεις βοήθεια από τον απλό κόσμο, όταν γύρω σου άνθρωποι πεινάνε, άνθρωποι αυτοκτονούν, άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο, άνθρωποι χάνουν τις περιουσίες τους, για να πας να τρέξεις έναν αγώνα; Έχεις τα δίκια σου κι εσύ, αλλά κοίτα και γύρω πριν κάνεις την κίνηση σου. Και από την άλλη.... τι είσαι; Ένας ποδηλάτης της εθνικής ομάδας; Ένας ποδοσφαιριστής οποιασδήποτε ομάδας ή ένας καλαθοσφαιριστής ώστε να σε έχουμε ίνδαλμα και να βάλουμε υποθήκη ακόμη και το σπίτι μας για να σε βοηθήσουμε; Χαλάρωσε. Μοτοσυκλέτα οδηγάς όπως όλοι μας. Πήγαινε και σήκωσε την σημαία της - μοτοσυκλετιστικής - Ελλάδας στο Isle of Man, όντας ο πρώτος Έλληνας που το καταφέρνει, βάλε από την τσέπη σου τα 15.000euro που απαιτούνται + την μοτοσυκλέτα, και μην μας ζαλίζεις. Το κέφι σου θέλεις να κάνεις. Άλλο αν η ομοσπονδία εδώ θα το καρπωθεί στο τέλος της χρονιάς παρουσιάζοντας και ''αποστολή στο Isle of Man'', άλλο αν εσύ δεν δέχθηκες την οικονομική βοήθεια της Βουλγάρικης ομοσπονδίας BMF ώστε να τρέξεις με βουλγάρικα χρώματα, άλλο αν δεν είσαι επαγγελματίας αναβάτης - πλέον - ώστε να βρεις τους χορηγούς που πρέπει και να βγάλεις και καλό μεροκάματο όπως κάνουν άλλοι.
Φυσικά, δεν μας νοιάζει καθόλου που εσύ σαν καταστηματάρχης έμπορος ελαστικών, έχεις βοηθήσει τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, αρκετούς αγωνιζόμενους να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.
Τώρα, Ανδρέα, δέξου ότι οι ίδιοι Έλληνες που συζητάνε αρνητικά κοροϊδεύουν για το δελτίο τύπου και την ειλικρινή παράκληση για βοήθεια, θα χαρούν πραγματικά όταν τερματίσεις εκεί που πρέπει, και να είσαι σίγουρος ότι θα το καρπωθούν κιόλας με τον τρόπο τους.
Κάποιοι βέβαια θα χαρούν πραγματικά πάρα πολύ, και θα σε βοηθούσαν, αν μπορούσαν - υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όπως γνωρίζεις.
Ωστόσο, η παρέα των μοτοσυκλετιστών είναι μεγάλη, και ποτέ δεν ξέρεις...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 02:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon