Ο Bagnaia βρίσκεται σε δεινή θέση ως προς τον teammate του, μιας και μετά από δύο γύρους, ο Marc Marquez κατέχει το 100% των νικών και ο Pecco απέχει ήδη 31 βαθμούς από το πρωρτάθλημα, μιας και βρίσκεται τρίτος στη βαθμολογία πίσω από τον αναβάτη της Gresini Ducati, Alex Marquez. Ο Bagnaia σημείωσε μετά το GP της Αργεντινής ότι του "λείπει το συναίσθημα" που είχε στη Ducati. Ενώ το GP25 είναι πολύ παρόμοιο με το GP24, αφού η Ducati επέλεξε να απορρίψει τον κινητήρα του 2025 και να κρατήσει το πλαίσιο και το πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων του 2025 μέχρι τη δοκιμή στη Jerez τον Απρίλιο, η νέα μοτοσυκλέτα διαφέρει σε άλλους τομείς από την προκάτοχό της. Αλλά σαφώς η διαφορά είναι αυτό που επηρεάζει τον Bagnaia καθώς προτείνει ότι μπορεί να επιστρέψει στο -εντελώς- GP24 από το GP της Αμερικής.
Ο Bagnaia είπε σε συνέντευξη του στην es.motorsport.com στην Αργεντινή τα εξής: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά το Σαββατοκύριακο. Αλλά εξακολουθεί να μου λείπει κάτι, όπως ο έλεγχος του πίσω ελαστικού και είναι περίεργο δεδομένου ότι η μοτοσυκλέτα είναι παρόμοια με την περσινή. Ίσως από τον επόμενο αγώνα και μετά να επιστρέψω στο GP24, γιατί αυτή τη στιγμή τα συναισθήματά μου είναι πολύ περίεργα. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, αλλά πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα».
Υπενθυμίζουμε πως το GP της Αργεντινής του περασμένου Σαββατοκύριακου σηματοδότησε την πρώτη φορά μετά το GP της Αμερικής του 2024 που ο Bagnaia τερμάτισε αγώνα εκτός βάθρου. Με το GP24 πέρυσι, ο Bagnaia κέρδισε 11 από τα 20 GP και έχασε για ελάχιστο τον παγκόσμιο τίτλο με 10 βαθμούς διαφορά από το Martin.
«Περίμενα περισσότερα από τον εαυτό μου, αλλά από την αρχή του αγώνα πάλευα να βρω τον ρυθμό μου. Είναι αλήθεια ότι δεν έμεινα πολύ πίσω από τους δύο πρώτους, γιατί ήμουν ενάμιση δέκατο πιο αργός στο πρώτο μέρος του αγώνα. Αλλά ήταν αρκετό για να τους δω να ξεφεύγουν, γιατί τότε έχασα επίσης χρόνο στον αγώνα με τον Johann Zarco και τον Franco Morbidelli.», πρόσθεσε ο Bagnaia.
Τέλος, με το.. καθαρό GP24, ο Alex Marquez έχει τερματίσει δεύτερος σε κάθε αγώνα μέχρι στιγμής το 2025 για την Gresini Racing και πίεσε σκληρά το Marc Marquez και στους δύο αγώνες στην Αργεντινή. Λέτε να υπάρχει διαφορά, ή είναι θέμα ψυχολογίας;