.
Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 07:15

KTM - Φήμες την "κατεβάζουν" και στο WSSP

Μετά το MotoGP, όπου η KTM αρχίζει να γίνεται σταθερός διεκδικητής για κορυφαίες θέσεις, πορτοκαλί σειρά φαίνεται πως παίρνει το Πρωτάθλημα WSSP.

Για την ακρίβεια, ο κατασκευαστής από το Mattighofen βρίσκεται ήδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300, με δύο RC 390 R υπό την αγωνιστική σκέπη της Freudenberg KTM-Paligo Racing. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα GPOne.com, εξετάζεται τώρα ένα «καινοτόμο project» για τα WSSP, ενισχύοντας έτσι την πορτοκαλί παρουσία εντός των πρωταθλημάτων μοτοσυκλετών που προέρχονται από τη μαζική παραγωγή.

Οι συζητήσεις με τη FIM και τη Dorna συνεχίζονται εδώ και αρκετούς μήνες και ο Mike Leitner, πρώην αγωνιστικός διευθυντής της KTM Red Bull Racing και νυν συμβουλος της, βρέθηκε πρόσφατα στον γύρο της Βαρκελώνης. Προς το παρόν, σχεδιάζεται μια δοκιμή με τη νέα μοτοσυκλέτα, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ενός από τους επερχόμενους γύρους του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike - οι μοτοσυκλέτες του οποίου έχουν την ίδια διαμόρφωση με αυτές στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ποιο θα είναι το μοντέλο εάν η KTM μπει στο WSSP; Αναμένεται ότι η επιλογή θα πέσει στο RC 990, με δικύλινδρο κινητήρα και απόδοση ισχύος που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 135 και 145 ίππων. Ωστόσο, ο κυβισμός μπορεί να χρειαστεί να τροποποιηθεί, εκτός και αν αλλάξουν οι κανονισμοί μιας και επί του παρόντος επιτρέπονται μόνο 960cc για δικύλινδρους κινητήρες.

Εντωμεταξύ, το Pierer Mobility Group εκπροσωπείται ήδη στο WSSP. Η MV Agusta, που αποκτήθηκε πρόσφατα από τους Αυστριακούς, αγωνίζεται μέσω της MV Agusta Corse Clienti, αλλά και από τη Motozoo ME AIR Racing. Ωστόσο, η παρουσία της ιταλικής μάρκας δεν επηρεάζει απαραίτητα την είσοδο της KTM – ειδικά επειδή υπάρχει η πιθανότητα και οι δύο κατασκευαστές να έχουν ξεχωριστά projects στο MotoGP στο μέλλον.

Πηγή: gpone.com, rideapart.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 07:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon