.
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 07:59

Fermin Aldeguer - Ανακοινώθηκε από τη Ducati η άνοδος του στο MotoGP το 2025

Ο νεαρός Ισπανός θα ανέβει με κάθε επισημότητα στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP με τη Ducati και μάλιστα με διετές συμβόλαιο, αρχής γενομένης από το 2025.

Ο αναβάτης που έκλεψε για λίγο τα φώτα της δημοσιότητας από τον Pedro Acosta κερδίζοντας τους τέσσερις τελευταίους αγώνες του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Moto2, αναμένεται να τοποθετηθεί στην ομάδα της Pramac. Ωστόσο, η σχετική ανακοίνωση της Ducati δεν ανέφερε ξεκάθαρα σε ποια ομάδα θα μεταπηδήσει ο 18χρονος αναβάτης.

Ο γενικός διευθυντής της Ducati Corse, Gigi Dall’Igna, δήλωσε τα εξής: .«Θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά τον Fermín στην οικογένεια της Ducati και ανυπομονούμε να τον δούμε να οδηγεί το Desmosedici GP μας. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη συμφωνία γιατί ο Aldeguer είναι ένας από τους πιο δυνατούς αναβάτες στη νέα γενιά του MotoGP. Τα τελευταία χρόνια, παρακολουθήσαμε την εξέλιξή του, ενώ την τελευταία σεζόν, έδειξε απίστευτη ταχύτητα. Είναι πολύ νέος με δυνατότητες και χαρακτηριστικά για να τα πάει καλά και θα του δώσουμε όλη την τεχνική υποστήριξη για να τον βοηθήσουμε να καλλιεργηθεί.»

Ο Aldeguer, ο οποίος ήταν αντικείμενο φημών για το MotoGP την περασμένη σεζόν, με τη σειρά του δήλωσε τα εξής: «Είμαι εκστασιασμένος που έχω αυτή την ευκαιρία. Χάρη στη Ducati, θα πραγματοποιήσω το όνειρο που κυνηγούσα από την παιδική μου ηλικία. Ήρθε η ώρα να κάνω το μεγάλο άλμα και να ανταγωνιστώ τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου και επιπλέον θα το κάνω με την καλύτερη μοτοσυκλέτα στο grid.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στη Ducati, ειδικά στον Gigi Dall'Igna, για την πίστη του σε μένα από την αρχή των συζητήσεών μας. Ευχαριστώ τον Luca Boscoscuro για όλα όσα έχουμε μοιραστεί και για όσα έχουμε μπροστά μας. Είμαι επίσης ευγνώμων στην οικογένειά μου, τον μάνατζέρ μου, τον Héctor Faubel και όλους όσους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συνέβαλαν στο ταξίδι μου εδώ. Τώρα που ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον, ήρθε η ώρα να εστιάσω αποκλειστικά σε αυτή τη σεζόν, όπου αντιμετωπίζω μια σημαντική πρόκληση στη Moto2. Θα δώσω τα πάντα για να φύγω από αυτή την κατηγορία με το κεφάλι ψηλά, με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα πριν ξεκινήσω τη νέα περιπέτεια στο MotoGP.»

Ο Jorge Martin και ο Franco Morbidelli οδηγούν αυτή τη στιγμή το Desmosedici εργοστασιακών προδιαγραφών για την Pramac, με τον Gino Borsoi, Team Manager της Prima Pramac Racing να έχει ήδη προαναγγείλει την έξοδο του Jorge Martin από την ομάδα στο τέλος της σεζόν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon