.
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 07:15

Jorge Lorenzo - Τα ερωτηματικά του για το Marquez στη Ducati

Έχοντας υπάρξει teammate του Marc Marquez το 2019, ο Jorge Lorenzo γνωρίζει καλύτερα από πολλούς το αν το "Μυρμήγκι" θα κάνει το μεγάλο comeback με τη Ducati.

Ο Jorge Lorenzo βέβαια το έζησε ανάποδα, οδηγώντας στη Ducati πριν ενταχθεί στην -ανώτερη τότε- Honda. Αλλά το αν η μετάβαση του Marquez κριθεί επιτυχής, βασίζεται σύμφωνα με το Lorenzo σε τρεις παράγοντες, όπως εξήγησε σε podcast του motogp.com:

«Λοιπόν μετά την πρώτη μέρα στη Valencia που ήταν τόσο εντυπωσιακή, όλοι πίστευαν ότι ο Marc θα κέρδιζε όλους τους αγώνες. Αλλά δε νομίζω ότι θα είναι έτσι. Όπως είδαμε στη Sepang είχε κάποιες δυσκολίες και έχω κάποια ερωτηματικά για το Marc. Το πρώτο είναι πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να προσαρμοστεί στη Ducati, επειδή ακόμα δεν έχει κατανοήσει πλήρως τον τρόπο οδήγησης της μοτοσυκλέτας. Οδηγεί ακόμα λίγο σαν να οδηγούσε τη Honda όπως έδειξε η συνομιλία με τον Pecco.

Το δεύτερο ερωτηματικό είναι το πόση θα είναι η διαφορά μεταξύ της Ducati του 2023 και της Ducati του 2024. Πόσο έχει εξελίξει η Ducati τη μοτοσυκλέτα της μέσα σε ένα χρόνο; Αν η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη; Ο Jorge Martin και ο Pecco Bagnaia δεν είναι κακοί αναβάτες, είναι δύο από τους καλύτερους και αν έχουν καλύτερη μοτοσυκλέτα από το Marc, ο οποίος επίσης δεν έχει την εμπειρία με τη Ducati, αυτό θα μπορούσε να είναι το κλειδί.

Το τρίτο ερωτηματικό είναι η φυσική του κατάσταση. Έχει αναρρώσει πλήρως το χέρι του ή χρειάζεται ακόμα λίγο χρόνο για να φτάσει στο μέγιστο ή δεν θα είναι ποτέ όπως πριν. Αυτό είναι το τρίτο μου ερωτηματικό που έχω που μόνο αυτός ξέρει και η προσωπική του ομάδα ξέρει».

Ο Marquez έχει ήδη επιδείξει πολύ καλές δυνατότητες αγωνιστικού ρυθμού στις δοκιμές πριν από τη σεζόν, αλλά η διαφορά μεταξύ των μοτοσυκλετών 2023 και 2024 θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στο πόσο ανταγωνιστικός είναι ο Marquez σύμφωνα με τον Lorenzo, ενώ και η φυσική κατάσταση του Marquez θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη, λέει ο πρώην τρεις φορές πρωταθλητής MotoGP. Παράγοντες και ερωτηματικά που είναι άκρως συζητήσιμοι για το μέλλον του πολλάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon