.
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 07:56

MotoGP 2024 - Αποκάλυψη και για την Aprilia RS-GP24

Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε και η Aprilia RS-GP24, η μοτοσυκλέτα με την οποία η εταιρεία από το Noale θα πέσει στην αρένα του MotoGP του 2024.

Αντικειμενικά, οι Ιταλοί έχουν δει δυο σεζόν σταθερής ανάπτυξης, με το 2024 να αντιπροσωπεύει τη χρονιά επιβεβαίωσης τους. Η τεχνική εξέλιξη έχει οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα στο καλύτερο επίπεδο με το αγωνιστικό τμήμα να είναι υπό την ηγεσία του Romano Albesiano. Πιο μεγάλη αλλαγή για το 2024 είναι η αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας, που είναι και το πιο ορατό κομμάτι, με κάθε λεπτομέρεια ωστόσο να έχει επανασχεδιαστεί και εξελιχθεί. Από τον κινητήρα V4 μέχρι το πλαίσιο, από τα ηλεκτρονικά έως τις στρατηγικές, τίποτα δεν αγνοήθηκε, ενώ εξακολουθεί να διατηρείται μια σαφής σύνδεση με την ήδη ανταγωνιστική βάση του 2023.Για την ιστορία, η δορυφορική ομάδα της Trackhouse, θα χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτες προδιαγραφών 2023 οι οποίες στη συνέχεια θα αναβαθμιστούν στην πιο πρόσφατη έκδοση.

GP24_E.jpg

Ας δούμε τα λόγια των πρωταγωνιστών:

GP24_A.jpg

Aleix Espargaro : Η ανάπτυξη που επιδείξαμε τις τελευταίες σεζόν ήταν απίστευτη. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτού του project που πάντα θεωρούσα τη δεύτερη οικογένειά μου. Το 2024, θα κάνουμε άλλο ένα βήμα μπροστά. Πέρυσι δεν είχαμε συνέπεια στον αγώνα μέχρι το τέλος, αλλά και πάλι δείξαμε ότι είμαστε ένας σκληρός αντίπαλος για όλους. Δεν θα είναι απλό γιατί, ακόμα κι αν φαινόταν αδύνατο, το επίπεδο στο MotoGP έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Νιώθω ότι είμαι είμαι έτοιμος - σωματικά και ψυχικά - και πιστεύω στη δουλειά που έχει επιτελέσει το προσωπικό της Aprilia.

GP24_D.jpg

Maverick Vinales : Η σεζόν του 2023 τελείωσε με ανοδική πορεία και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη στιγμή. Το συναίσθημα με την ομάδα είναι εξαιρετικό. Κατά τη διάρκεια του χειμερινού διαλείμματος προπονήθηκα σαν τρελός και έχω πίστη στη δουλειά της Aprilia Racing. Εάν συνεχίσουμε να θέτουμε τον στόχο αποσπώντας το μέγιστο από το τεχνικό μας πακέτο κάθε σαββατοκύριακο, τα αποτελέσματα θα ακολουθήσουν φυσικά. Οι πρώτες δοκιμές επιβεβαίωσαν το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος. Πρακτικά κάθε αναβάτης και κάθε μοτοσυκλέτα στο grid έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για το βάθρο, κάνοντας πρόκληση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

GP24_C.jpg

Massimo Rivola : Τα τελευταία χρόνια, η Aprilia Racing ανέλαβε μια συνεχή διαδικασία ανάπτυξης. Πρώτα έγινε εργοστασιακή ομάδα και μετά έβαλε τέσσερις μοτοσυκλέτες στην πίστα χάρη στη δορυφορική ομάδα. Το 2024, θα ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, από τον Miguel Oliveira που θα ξεκινήσει τη σεζόν με ένα RS-GP με τις ίδιες προδιαγραφές με τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες και ο Raùl που θα το λάβει στη συνέχεια. Αυτή είναι μια σημαντική προσπάθεια για το αγωνιστικό τμήμα, αλλά είναι επίσης ένα σημάδι της εξέλιξης αυτού του έργου σε όλα τα μέτωπα. Δεν ήταν απλό και η σεζόν υπόσχεται να είναι ακόμα πιο απαιτητική, αλλά ταυτόχρονα πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μας και είμαι περήφανος για όσα έχουμε δείξει μέχρι τώρα, τόσο από τεχνικής άποψης όσο και όσον αφορά την αφοσίωση και τη δέσμευση. Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στο MotoGP και έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό. Έχουμε τέσσερις αναβάτες υψηλής ειδίκευσης όπως ο Aleix, ο Maverick, ο Miguel και ο Raùl, ένα αγωνιστικό τμήμα που είναι θαρραλέα και ικανό για καινοτομία, για να μην αναφέρουμε αυτή τη δόση ιταλικής υπερηφάνειας που δεν βλάπτει ποτέ στους αγώνες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon