.
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 21:26

MotoGP 2024 - Παρουσιάστηκε η ομάδα της Gresini Racing

Η ομάδα που ξεκινάει το αγωνιστικό 2024 δεν είναι άλλη από τη Gresini Ducati, η οποία παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα έχοντας φυσικά στο επίκεντρο το Marc Marquez.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο club... Cocoricò στο Riccione της Ιταλίας, με το χρωματικό μοτίβο των μοτοσυκλετών της Gresini να είναι όμοιο με το γαλάζιο/κόκκινο συνδυασμό που τις έντυνε τις δύο προηγούμενες σεζόν. Τη μεγάλη διαφορά κάνει το κόκκινο "93" στη μια εξ αυτών, ωστόσο παρά την παρουσία του Marc Marquez, δεν υπάρχει ακόμη κεντρικός χορηγός, αλλά μόνο οι προσωπικοί χορηγοί του.

Εντωμεταξύ, οι αδερφοί Marquez, όπως και οι αναβάτες της Pertamina Enduro VR46, Marco Bezzecchi και Fabio di Giannantonio, θα αγωνιστούν με τις περσινές GP23, ενώ οι εργοστασιακοί Francesco Bagnaia και Enea Bastianini καθώς και οι αναβάτες της Pramac, Jorge Martin και Franco Morbidelli θα αγωνίζονται με το φετινό μοντέλο, GP24.

1_Gresini_24_b.jpg

Τα λεγόμενα του Marc μεταξύ άλλων ήταν τα εξής :

«Είμαι σαν παιδί με καινούργια παπούτσια, που λέμε στην Ισπανία! Κέρδισα πολλά, αλλά τα τελευταία 3-4 χρόνια ήταν δύσκολα για μένα. Το να διασκεδάζω ξανά με τη μοτοσυκλέτα ήταν προτεραιότητά μου και η Gresini ήταν η μόνη που με περίμενε. Φυσικά, είναι ένα νέο κεφάλαιο, ειδικά στην καριέρα μου. Το project είναι συναρπαστικό και το κίνητρο είναι εξαιρετικά υψηλό, αλλά αισθάνομαι επίσης ιδιαίτερα ήρεμος. Πήρα μια πολύ σημαντική απόφαση. Διάλεξα ένα δρόμο και θα δούμε αν είναι ο καλός ή όχι στο μέλλον, αλλά το θέμα είναι να προσπαθήσω να βρω ξανά κίνητρο και το αγωνιστικό πνεύμα  και να παλέψω για μια καλή θέση. Ας έχουμε μια καταπληκτική χρονιά, αλλά «αν τρως πολύ γρήγορα, δεν νιώθεις καλά»... Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, αλλά ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω ακούραστα για να κάνουμε ό,τι μπορούμε».

1_Gresini_24_c.jpg

Με τον Alex να δηλώνει συμπληρώνει :

«Ξέρω τι έχει περάσει ο Marc από το 2020. Ήξερα τι χρειαζόταν. Μίλησα μαζί του ως αδερφός και μετά επέλεξε. Είναι όνειρο για μένα να είμαι ξανά teammate του.»

Τέλος, η Nadia Padovani, ιδιοκτήτρια της ομάδας Gresini Racing και σύζυγος του αείμνηστου Fausto Gresini, δήλωσε τα εξής:

«Αυτή είναι μια ιστορική disco όπου ερχόμουν όταν ήμουν 20 χρονών για να χορέψω! Μια ανεξάρτητη ομάδα με τον οκτώ φορές πρωταθλητή και δέκα παγκόσμια πρωταθλήματα μεταξύ των δύο αναβατών μας είναι τρελό! Δεν θα το φανταζόμασταν ποτέ! Είχαμε επαφή με το Marc, αλλά σαφώς είχε συμβόλαιο με τη Honda, οπότε δεν μπορούσαμε να το θεωρήσουμε δεδομένο. Περιμέναμε μέχρι τον Οκτώβριο και τελικά πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ανυπομονούμε να είμαστε σε καλό δρόμο και να δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε φέτος».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon