.
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 07:30

Ducati - Θα μπορούσε να έχει μοτοσυκλέτα στη Moto3;

Ο Claudio Domenicali μίλησε σε συνέντευξη του για το ενδεχόμενο να έχει η Ducati ομάδα στη Moto3, με την απάντηση να μας εκπλήσσει.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati, Claudio Domenicali, είναι με την ιταλική μάρκα μοτοσυκλετών για πολλά χρόνια, κατέχοντας διάφορες θέσεις πριν φτάσει στην κορυφή των βαθμίδων. Όντας και ο ίδιος μηχανολόγος μηχανικός, ανέλυσε την ιταλική εταιρεία και τον αντίκτυπό της το 2023, καθώς και τις μελλοντικές της προοπτικές για το επόμενο έτος σε συνέντευξη που έδωσε στο ιταλικό μέσο ενημέρωσης gazzetta.it., θεωρώντας ότι η Ducati έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες που είχαν τεθεί:

«Όταν ήρθε μαζί μας ο Gigi Dall'Igna το 2013, είχαμε μια ομάδα με μεγάλες δυσκολίες και τώρα τα αποτελέσματα μας έχουν ανταμείψει πολύ. Σήμερα ωστόσο, "σκοράρουμε συχνά γκολ". Η Ducati θα συνεχίσει όμως να είναι μια μεσαίου μεγέθους εταιρεία: δεν θέλουμε να αναπτυχθούμε πάρα πολύ, γιατί θέλουμε να έχουμε άμεση σχέση με τους πελάτες μας και να προσφέρουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση».

Τα παραπάνω συμβαίνουν με την ιταλική μάρκα να μπαίνει σε ένα νέο project, το οποίο θα ενταχθεί στα ήδη γνωστά των MotoGP και Superbikes, μια ομάδα Motocross. Επικεφαλής αυτού του νέου έργου θα βρίσκεται ο Paolo Ciabatti, με το Domenicali να σχολιάζει σχετικά:

«Έχουμε κάνει πραγματικότητα ένα project που ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό.Το Motocross θα ανοίξει μια εντελώς νέα αγορά για εμάς». Υπενθυμίζουμε κάπου εδώ πως όλα θα ξεκινήσουν στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross 2024, με την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου 450 κ.εκ. στα χέρια του Alessandro Lupino σε συνεργασία με τον Antonio Cairoli ως δοκιμαστή εξέλιξης.

Το πιο ενδιαφέρον όμως από τη συνέντευξη που έδωσε στο la gazzetta.it, ήταν ό,τι ο Domenicali άφησε ανοιχτή την πόρτα για την ανάπτυξη μιας ομάδας στη Moto3 με μοτοσυκλέτες της Ducati χωρίς μάλιστα να ξοδέψει πολλά χρήματα, δεδομένου ότι έχουν εν εξελίξει τον κινητήρα των 250 κ.εκ. για τη motocross μοτοσυκλέτα:

«Για να δημιουργήσεις μια μοτοσυκλέτα Moto3 πρέπει να σκεφτείς ένα συγκεκριμένο project, το οποίο δεν έχει ιδιαίτερες επιπλοκές. Αν θέλαμε να μπούμε στη Moto3, νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να έχουμε μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα και έναν πολύ γρήγορο κινητήρα. Ως προς τις εκτός δρόμου μοτοσυκλέτες  είμαστε σε φάση μάθησης. Στη Moto3 θα ήμασταν στην άσφαλτο, το έδαφος μας, επομένως είναι ένα δυνητικά ενδιαφέρον project.

Τώρα δεν θέλω να ανοίγω πολλά μέτωπα, ωστόσο, ποτέ μην λες ποτέ...».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 07:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon