.
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 08:02

Jorge Martin - «Το πρωτάθλημα αποφασίστηκε από ένα κακό ελαστικό, δεν μας κέρδισαν στην πίστα»

Ο Jorge Martin αποδίδει σε ένα «κακό ελαστικό» την κακή απόδοση της περασμένης Κυριακής, που ίσως σταθεί καθοριστική για τον Τίτλο του 2023.

Αφού μείωσε το προβάδισμα του Francesco Bagnaia σε μόλις επτά βαθμούς με τη νίκη στο Sprint του Σαββάτου, ο αναβάτης της Pramac εκκίνησε τον αγώνα της Κυριακής με τις… μπάντες, αφού γλίστρησε ο πίσω τροχός του.

Στην πορεία, ο Martin δεν είχε ρυθμό και συνέχισε να χάνει έδαφος, περνώντας τελικά τη γραμμή τερματισμού στη δέκατη θέση. Εντωμεταξύ, αν και ο Bagnaia ηττήθηκε από τον Fabio di Giannantonio, ο πρωταθλητής του 2022 θα έχει πλέον ένα πλεονέκτημα 21 βαθμών έναντι του Martin, ενόψει του τελευταίου γύρου στη Valencia, που μπορεί να προσφέρει άλλους 37 βαθμούς.

«Σίγουρα δεν ένιωθα άνετα. Είδατε ήδη στην αρχή ότι είχα μια δύσκολη στιγμή και μπορείτε να καταλάβετε τι συνέβη. το πίσω ελαστικό δεν λειτουργούσε καλά. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος που το πρωτάθλημα αποφασίζεται από ένα κακό ελαστικό. Αλλά αυτό μου συνέβη. Είναι κρίμα. Αλλά είναι αυτό που είναι.

Πάλεψα πολύ, αλλά δεν είχα πίσω πρόσφυση. Δεν μπορούσα να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα, δεν μπορούσα να στρίψω και δεν μπορούσα να ανοίξω το γκάζι. Ήταν σαν βρόχινες συνθήκες. Νομίζω ότι με την εμπειρία μου, κατάφερα τουλάχιστον να σημειώσω μερικούς βαθμούς που δεν ήταν εύκολο. Τώρα προχωράμε και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε στη Valencia».

Ο Martin πρόσθεσε: «Τα πάντα μπορούν να συμβούν στη Valencia. Ο Pecco μπορεί να κάνει λάθος. Μπορώ να κερδίσω σίγουρα και τους δύο αγώνες - αλλά μπορώ να κερδίσω αν δεν έχω ελαστικό όπως σήμερα!

Σίγουρα το Πρωτάθλημα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αλλά δεν είναι το ίδιο όταν φτάνεις στη Valencia σε αυτήν την κατάσταση μόνο και μόνο λόγω ενός ελαστικού. Είμαι λίγο απογοητευμένος, αλλά νιώθω ότι δεν μας κέρδισαν στην πίστα. Μας χτύπησαν έξω. Έτσι είμαι αρκετά χαλαρός και νιώθω ότι αξίζουμε αυτό το πρωτάθλημα».

Σε απάντηση στους ισχυρισμούς του Martin, το αφεντικό της Michelin στο MotoGP, Piero Taramasso, είπε ότι ακόμα αναλύουν τα δεδομένα, αλλά μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το ελαστικό του ήρθε κατευθείαν από το εργοστάσιο στο Κατάρ και δεν είχε χρησιμοποιηθεί ή προθερμανθεί σε καμία άλλη περίπτωση πριν από τον αγώνα.

Για την ιστορία, o Martinator επέλεξε σκληρά ελαστικά, εμπρός και πίσω και για τους δύο αγώνες του Κατάρ. Αφού έκανε τον ταχύτερο γύρο στο Sprint, μπορούσε να σημειώσει μόνο τον 11ο ταχύτερο γύρο του αγώνα της Κυριακής.

Για να δούμε τι θα φέρει και η Valencia…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon