.
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 11:56

Moto3 – Πρωταθλητής του 2023 ο Ισπανός Jaume Masia

Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο σε ηλικία αναβάτη, που κερδίζει τίτλο στην Moto3, στα 23 του χρόνια!

Ο νεαρός Ισπανός Jaume Masia έγινε ο φετινός πρωταθλητής στα Moto3, γράφοντας το όνομα του στα βιβλία της ιστορίας, σε ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό: Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο –προσέξτε, όχι νεότερο- αναβάτη της κατηγορίας που παίρνει πρωτάθλημα, σε ηλικία 23 ετών και 19 ημερών. Πρώτη θέση στο ανάλογο ρεκόρ, έχει ο Albert Arenas, ο οποίος ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Moto3 το 2020, σε ηλικία 23 ετών και 347 ημερών -στατιστικά που, αν μη τι άλλο, δείχνουν σε τι ρυθμούς κινείται το παγκόσμιο πρωτάθλημα και τι απαιτήσεις έχει από τους συμμετέχοντες... 

Ο Masia είναι, επίσης, ο πρώτος αναβάτης της Moto3 που τελικά κατακτά τον τίτλο, έχοντας σημειώσει πάνω από 100 εκκινήσεις, ενώ είναι ο 6ος αναβάτης της Honda που κερδίζει τίτλο Moto3 μέσα στα τελευταία 10 χρόνια – οι υπόλοιποι, είναι ο Alex Marquez (2014), Danny Kent (2015), Joan Mir (2017), Jorge Martin (2018) και Lorenzo Dalla Porta (2019).

O Masia έχει σημειώσει 10 νίκες στην κατηγορία του και βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας των αναβατών με τις περισσότερες νίκες στην Moto3, πίσω μόνο από τους Romano Fenati και Joan Mir, που έχουν καταγράψει 13 και 11 νίκες αντίστοιχα. Παράλληλα, ο Masia έχει 27 βάθρα στο παλμαρέ του, τα δεύτερα περισσότερα στις λίστες, πίσω μόνο από τον Romano Fenati, με 29 βάθρα, ενώ είναι ο 8ος Ισπανός αναβάτης που παίρνει τίτλο στην Moto3, μέσα στα τελευταία 12 χρόνια ύπαρξης της κατηγορίας (από το 2012).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 11:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon