.
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 07:56

MotoGP 2023, Phillip Island, ΕΔ1 – Ταχύτερος της Παρασκευής ο Martin και πάλι πτώση για M.Marquez

O Jorge Martin που μετά την πτώση του στην Ινδονησία το περασμένο Σαββατοκύριακο απέχει 18 βαθμούς από Francesco Bagnaia, έδειξε με το καλημέρα τα δόντια του στις δοκιμές της Παρασκευής.

Ο Ισπανός αναβάτης ήταν ο πρώτος που έσπασε το φράγμα των 90 δευτερολέπτων, γυρνώντας στο 1’29’’882 μέχρι το τέλος του 45λεπτου session. Ο Maverick Vinales, που τερμάτισε 2ος μετά τον Bagnaia στην Ινδονησία, ξεπέρασε για λίγο το σημείο αναφοράς του Martin με 1΄'29''777 με τρία λεπτά να απομένουν στο ρολόι. Αλλά ο Martin ανταποκρίθηκε σχεδόν αμέσως μειώνοντας το καλύτερό του σε 1’29’’266 πριν κάνει το 1’29’’039.

Ο Vinales υποβιβάστηκε στην τρίτη θέση προς το τέλος από τον Augusto Fernandez της Tech3 Gas Gas, ο οποίος σημείωσε 1’29΄΄759 στο τέλος της συνεδρίας για να κερδίσει τον Vinales κατά μόλις 0,018 δευτερόλεπτα. Ο Brad Binder ήταν ο τέταρτος ταχύτερος με 1’30’’285, ενώ ο teammate του Martin στην Pramac Johann Zarco ήταν πέμπτος με την καλύτερη προσπάθειά του στο 1’30’’311. Δύο ακόμη δορυφορικοί αναβάτες της Ducati, ο Marco Bezzecchi (VR46) και ο Alex Marquez (Gresini), σημείωσαν πανομοιότυπους χρόνους στο 1’30’’434 για να καταλήξουν στην έκτη και την έβδομη θέση, με τον Bezzecchi να προηγείται λόγω του χρόνου του νωρίτερα, μπροστά από τον Jack Miller (KTM) στην όγδοη θέση.

Η καλύτερη από τις εργοστασιακές Ducati ήταν εκείνη του Enea Bastianini, στην ένατη θέση με τον ηγέτη του πρωταθλήματος Bagnaia στην 11η, αφού στον γρήγορο γύρο του έχασε τα φρένα στη στροφή Miller (Στροφή 4).

Ο για λίγο ακόμα αναβάτης της Honda, Marc Marquez, ήταν μεταξύ των πρώτων στα πρώτα στάδια του session, έως ότου σημειώσει lowsiding μετά από λίγο περισσότερο από 10 λεπτά στην πίστα. Ο έξι φορές πρωταθλητής της κορυφαίας κατηγορίας επέστρεψε στη δράση αμέσως μετά, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του, καταλήγοντας στη 12η θέση και 1,5 δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Martin, αν και παραμένοντας και πάλι ο καλύτερος αναβάτης της Honda. Ο αναβάτης της LCR Honda, Alex Rins, σημείωσε επίσης πτώση βρισκόμενος στη 14η θέση.

Οι αναβάτες της Yamaha, Fabio Quartararo και Franco Morbidelli ήταν μόλις 18οι και 19οι, αντίστοιχα, αμφότεροι σχεδόν δύο δευτερόλεπτα μακριά από τον ρυθμό, ενώ και ο Joan Mir ήταν 20ος στα χρονόμετρα, φέρνοντας και άλλο προβληματισμό στη Honda.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 16:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon