.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 13:22

Nicolo Bulega – Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSSP 2023

Ο αναβάτης της Ducati κατέκτησε με το σπαθί του την κατηγορία των Supersport και ετοιμάζεται για μια κατακόκκινη Panigale V4R δίπλα στον Alvaro Bautista.

Ο 23χρονος Ιταλός Nicolo Bulega νίκησε στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας WorldSSP στον πρόσφατο αγώνα του Portimao στην Πορτογαλία και επικύρωσε την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Η φετινή χρονιά του ανήκε από την αρχή της σεζόν, ντεμπουτάροντας στη σέλα της Ducati Panigale V2 με διπλή νίκη στο Phillip Island, μα η κυριαρχία του δεν έμεινε εκεί. Μετά και τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Portimao, ο #Bu1eGAS μετρά 14 νίκες, τρεις δεύτερες και δύο τρίτες θέσεις σε 22 εκκινήσεις (11 αγώνες x 2 σκέλη έκαστος), φτάνοντας στους 453 βαθμούς και κλείνοντας οριστικά το όποιο παραθυράκι ελπίδας μπορεί να είχε ως τότε ο βασικός του αντίπαλος και συμπατριώτης, Stefano Manzi (Yamaha R6).

worldssp 23 bulega 4

Αυτό είναι το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα που κατακτά ο Ιταλός αναβάτης ο οποίος στα 23 του χρόνια διαθέτει άφθονη αγωνιστική εμπειρία έχοντας τρέξει και στις Moto2 και Moto3.

Γιος του παλιού αγωνιζόμενου στο WorldSPP, Davide Bulega, ο Nicolo φορά το ίδιο νούμερο (#11) που τιμούσε ο πατέρας του και αναδείχθηκε από το FIM CEV Moto3 Junior World Championship, στο οποίο τερμάτισε έκτος στην τελική κατάταξη στην πρώτη του χρονιά το 2014, ενώ το κατέκτησε την επόμενη απέναντι σε γνωστούς αντιπάλους όπως οι Joan Mir, Albert Arenas και Aron Canet. Για την επιτυχία του αυτή ανταμείφθηκε με μια wild card συμμετοχή στον αγώνα της Moto3 στη Valencia το 2015 με την ομάδα Sky Racing Team VR46 του Valentino Rossi, μαζεύοντας τους πρώτους του τέσσερεις βαθμούς στο κορυφαίο επίπεδο.

worldssp 23 bulega 2

Από το 2016 έγινε μόνιμο μέλος του παγκοσμίου Moto3 με την ομάδα του Rossi όπου έμεινε για τρεις σεζόν χωρίς να καταφέρει να διακριθεί και το 2019 μετακινήθηκε στη Moto2. Εκεί παρέμεινε για άλλες τρεις σεζόν, ξανά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και το 2022 μεταπήδησε στο νέο WorldSSP πλάνο της Ducati που κατέβασε τις αγωνιστικές Panigale V2 εκμεταλλευόμενη το άνοιγμα των κανονισμών σε περισσότερα εργοστάσια και μοτοσυκλέτες (MV Agusta F3, Triumph Daytona 765).

Στην πρώτη του χρονιά άφησε αμέσως το σημάδι του με δυνατά αποτελέσματα και την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη, στη σεζόν που ο τίτλος πήγε στον Dominique Aegerter της Yamaha.

worldssp 23 bulega 3

Στη δεύτερη χρονιά του ωστόσο, με τον Aegerter να έχει προαχθεί στην ομάδα GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team, ο Bulega ήταν κυριαρχικός από την αρχή ως το τέλος της σεζόν και έτσι έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου με έναν αγώνα (Jerez) να απομένει στο καλεντάρι.

Πλέον ο νεαρός Ιταλός έχει ήδη κλείσει τη θέση του για το 2024 στην ίδια ομάδα, Aruba.it, μα πλέον στη μεγάλη κατηγορία WorldSBK όπου θα πάρει θέση δίπλα στον Alvaro Bautista, καβαλώντας την Panigale V4R που φέτος τρέχει ο Michael Ruben Rinaldi.

worldssp 23 bulega 1

Πέραν της προσωπικής του επιτυχίας, η κατάκτηση του WorldSSP έχει μια δεύτερη σημαντική συνιστώσα, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ducati που παίρνει αυτήν την κατηγορία - όπου έτρεχε στο παρελθόν με τα 748 και 749 πριν αποσυρθεί και επιστρέψει το 2022 με τους νέους κανονισμούς και την Panigale V2.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 13:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon