.
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 19:32

Marc Marquez – Υπάρχει πιθανότητα να χάσει το Ινδικό GP λόγω… visa!

Το MotoGP ταξιδεύει στην Ινδία για πρώτη φορά με τα… γραφειοκρατικά ζητήματα να κλέβουν την παράσταση.

Το κύριο γραφειοκρατικό εμπόδιο περιστρέφεται γύρω από την απαιτούμενη visa, τις άδειες που επιτρέπουν σε άτομα να εισέλθουν και να παραμείνουν σε μια χώρα για καθορισμένη διάρκεια. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τέτοιας άδειας εισόδου αλλά για σύντομες διαμονές, δεν θα έπρεπε να τίθεται θέμα. Συγκεκριμένα, η Honda χρειάστηκε να επαναπρογραμματίσει πτήσεις για τα μέλη της αγωνιστικής της ομάδας από Τρίτη έως Τετάρτη, καθώς μέχρι τη Δευτέρα (19/9) δεν είχε φτάσει καμία visa για την ομάδα της Repsol Honda! Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν είναι οι μόνοι που επηρεάζονται. Ακόμα, ομάδες Moto2 και Moto3 έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα.

Εντωμεταξύ εδώ και μήνες το GP της Ινδίας καλύπτεται από αβεβαιότητα, αφού οι αναβάτες δεν είναι απόλυτα σίγουροι για την ασφάλεια της πίστας. Επιπλέον, υπάρχει μια διαφαινόμενη ανησυχία για την υγεία στην Ινδία και στην Ασία γενικότερα, που δεν είναι άλλη -ή βασικότερη έστω- από τον ιό Nipah. Πρόσφατα, επτά σχολεία στην περιοχή έκλεισαν λόγω του ιού. Η ανησυχητική πτυχή του ιού Nipah είναι ότι δεν υπάρχει εμβόλιο, ενώ έχει και υψηλό ποσοστό θνησιμότητας που κυμαίνεται μεταξύ 40% και 70%. Ωστόσο, όταν το Budhh International Circuit μπήκε στο καλαντάρι του MotoGP, αυτοί οι «παράγοντες» ήταν ήδη γνωστοί.

Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο Marc Márquez ανάρτησε φωτογραφία στο Instagram του πριν από 8 ώρες αναφέροντας : «Η πτήση καθυστέρησε λόγω έλλειψης visa για την Ινδία, οπότε θα πάμε για πετάλι», υποδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον χρόνο αναμονής που δεν είναι άλλος από το… ποδήλατο. Εάν η visa εκδοθεί έγκαιρα, μπορεί να είναι σε θέση να πετάξει μέχρι την Τετάρτη (20/9), ακριβώς στο τσακ για την ημέρα της Συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη και να τρέξει και το Σαββατοκύριακο. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό, καθώς δεν θα ήταν περίεργο αν ορισμένοι αναβάτες χάσουν αυτό το Grand Prix για τον ίδιο λόγο.

Ομάδες όπως η Ducati και η Yamaha είναι έτοιμες να ταξιδέψουν καθώς έχουν λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα έγγραφα. Ωστόσο, άλλες μάρκες, συμπεριλαμβανομένης όπως προείπαμε της Honda, ενδεχομένως να ταξιδέψουν την τελευταία στιγμή, ήτοι το αργότερο μέχρι την Πέμπτη. Εάν δε υπάρχουν σημαντικές απουσίες, υπάρχει πιθανότητα οι Ελεύθερες Δοκιμές της Παρασκευής να ανασταλούν εν μέρει ή πλήρως.

Όλα αυτά σε μια πίστα άγνωστη στους αναβάτες και με σαφείς αμφιβολίες για την ασφάλεια της. Καλά θα πάει και αυτό…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon