.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 11:06

Βάθρο για την Aprilia Tuareg 660 στο TransAnatolia Rally

Στον παρθενικό διεθνή αγώνα της η Tuareg ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τον Jacopo Cerutti.

Η Aprilia έχει ξεκινήσει να ξεδιπλώνει το πρόγραμμα Back to Africa που αποσκοπεί στο να εξελίξει τη νέα της μεσαίου κυβισμού adventure μοτοσυκλέτα σε ανταγωνιστικό επίπεδο για τους αγώνες ράλι.

Η συμμετοχή στον τουρκικό αγώνα TransAnatolia Rally ήταν η πρώτη συμμετοχή σε διεθνή αγώνα και το πρώτο βήμα του προγράμματος Back to Africa, όπου με μια ομάδα δύο αναβατών θέλει να συγκεντρώσει εμπειρίες και αγωνιστική τεχνογνωσία, εξελίσσοντας την Tuareg σε απόδοση και αξιοπιστία.

02 Cerutti

Βάσει του τελικού αποτελέσματος, μπορούμε να πούμε πως το τουρκικό ράλι ξεπέρασε τις προσδοκίες των Ιταλών, καθώς ο Cerruti κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη πίσω από τις δύο Yamaha Tenere 700 Pol Tarres και Alessandro Botturi, αλλά και μπροστά από τη συνήθη "θάλασσα" καθαρόαιμων 450 που συνήθως κατακλύζουν τους αγώνες Cross-Country Rally σε όλα τα επίπεδα, από το ερασιτεχνικό ως το κορυφαίο επαγγελματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Κερδίζοντας και τις δύο ειδικές διαδρομές της τελευταίας ημέρας του αγώνα, ο Cerutti εξασφάλισε τη θέση του στο βάθρο της γενικής κατάταξης, εκπροσωπώντας - όπως και οι αναβάτες των Tenere - την κατηγορία Β2 με μοτοσυκλέτες δικύλινδρες κυβισμού 650-1300 cc.

03 Cerutti Montanari

Εξίσου θετική ήταν και η επίδοση του δεύτερου αναβάτη της Aprilia, Francesco Montanari, που κατέλαβε την όγδοη θέση στη γενική κατάταξη.

Ο Jacopo Cerutti δήλωσε σχετικά μετά την απονομή του αγώνα: "Ήταν μια υπέροχη μέρα με νίκη και στις δύο ειδικές, αλλά και στο σύνολο της ημέρας. Γενικά στη διάρκεια του TransAnatolia Rally το διασκέδασα πολύ, πιέζοντας διαρκώς την Tuareg. Το να τερματίσω τρίτος στη γενική κατάταξη συνιστά ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την Tuareg και μεγάλη ικανοποίηση που μοιραζόμαστε με την Aprilia Racing και τη GCorse. Ωστόσο ο δρόμος της εξέλιξης για τη μοτοσυκλέτα μας δε σταματά εδώ, έχουμε το επόμενο ραντεβού τον Οκτώβριο στη Σαρδηνία, όπου θα παλέψουμε για τον τίτλο στο ιταλικό πρωτάθλημα Motorally."

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon