.
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 20:22

MotoGP, Yamaha – Φεύγει ο Morbidelli, έρχεται ο Rins;

Εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών των αναβατών δε λείπουν τα σενάρια των μεταγραφών με κριτήριο την… απογοήτευση. Ένα από αυτά αφορά τον Alex Rins και τη Yamaha.

Η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha πιθανότατα βρίσκεται σε αναζήτηση 2ου αναβάτη, αν ο Franco Morbidelli δει την πόρτα της εξόδου από την ομάδα το 2024. Και αυτό γιατί ο Franco έχει μεν εμπειρία στο MotoGP, δεν έχει φέρει όμως τα δέοντα αποτελέσματα. Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση και ο Alex Rins..

Ο Rins μπορεί να βρίσκεται στην αρχή μιας διετούς συμφωνίας με το HRC και συγκεκριμένα με την ομάδα LCR, αλλά – όπως πολλοί αναβάτες που τοποθετούνται σε μια δορυφορική ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Jorge Martin της Pramac – πιστεύεται ότι θα έχει ρήτρα «εξόδου» για το 2024 εάν του προσφερθεί θέση σε εργοστασιακή ομάδα. Και αυτό γιατί ο Rins μπορεί να έσπασε τη… γκίνια της Honda με μια νίκη στο COTA, όμως ο επόμενος καλύτερος τερματισμός του είναι μόλις στην 9η θέση. Έτσι, είναι παραπάνω από απογοητευμένος καθώς υστερεί πολύ, μένοντας πίσω από την επίσημη ομάδα της Repsol όταν πρόκειται για νέα εξαρτήματα όπως το πλαίσιο της Kalex.

Αν και η Yamaha είναι επί του παρόντος ο μόνος κατασκευαστής κάτω από τη Honda στην κατάταξη των κατασκευαστών, πρόκειται για μια αλλαγή που θα επανέφερε τον Rins στην «πλήρη εργοστασιακή κατάσταση», ενώ θα είχε και ένα κινητήρα «όμοιο» με εκείνον που κέρδισε πέντε αγώνες για τη Suzuki (τετρακύλινδρο εν σειρά).

«Όποιος και να έρθει ή μείνει στην ομάδα, δεν έχω πραγματικά καμία προτίμηση. Φυσικά, προτιμώ κάποιον που να έχει εμπειρία στο MotoGP, αλλά πραγματικά το άτομο δε με νοιάζει.», δήλωσε ο Quartararo για το μελλοντικό team mate του πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Εντωμεταξύ, ο Carlo Pernat που αυτή τη στιγμή αναζητά μια θέση στο MotoGP για το ανερχόμενο αστέρι του, Tony Arbolino, πιστεύει ότι η συμφωνία Rins-Yamaha θα συμβεί, δηλώνοντας στο Speedweek.com: «Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι ο Rins θα τρέχει για τη Yamaha τον επόμενο χρόνο».

Πίσω στο παρόν, ο Rins βρίσκεται στο περιθώριο λόγω ενός σπασμένου ποδιού από πτώση στο Mugello και η ημερομηνία επιστροφής του στο MotoGP δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Παράλληλα, εάν ο Morbidelli αποχωρήσει από τη Yamaha, αναμένεται να βρει μια δορυφορική θέση στη Ducati, είτε στην ομάδα του VR46, είτε στην Gresini.

Το τι μέλλει γενέσθαι θα το μάθουμε εν καιρώ, πάντως η φετινή σεζόν έχει οπωσδήποτε πρώιμο και έντονο μεταγραφικό ενδιαφέρον.

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon