.
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 19:00

MotoGP #Throwback – Assen 2015, στην «αυγή» της κόντρας Rossi-Marquez

Εν όψει του ολλανδικού grand prix, πάμε πίσω στο χρόνο για να θυμηθούμε ένα από τα πρώτα επεισόδια της κόντρας που έβαλε φωτιά σε «καναρίνια» και «μυρμήγκια».

Οι αντιπαλότητες και οι αψιμαχίες μεταξύ αναβατών δεν είναι κάτι πρωτότυπο, ωστόσο η μεγαλύτερη έχθρα στη σύγχρονη ιστορία του MotoGP είναι αναμφίβολα εκείνη μεταξύ Valentino Rossi και Marc Marquez.

Η άνοδος του Marc στη μεγάλη κατηγορία αρχικά συνοδευόταν από την εκτίμηση του «Γιατρού» στο πρόσωπο του νεαρού τότε, ταλαντούχου αναβάτη της Repsol Honda. Όλα θα άλλαζαν το 2015 με την επαφή των δυο στο GP της Αργεντινής, που οδήγησε στην πτώση του Marquez.

Ο 2ος γύρος του «δράματος» θα παιζόταν την ίδια χρονιά στο Assen. Τότε, στην τελευταία στροφή πριν το εμβληματικό εσάκι της πίστας, ο Marquez θα «έμπαινε» επιθετικά στο Rossi, οδηγώντας τον στην αμμοπαγίδα. Βέβαια, εκείνος δεν έκατσε να σκάσει και το «πήρε ευθεία», παρακάμπτοντας το εσάκι και παίρνοντας τη νίκη, θέτοντας τα θεμέλια για ποικίλες αντιδράσεις και συγκρούσεις μεταξύ των δυο αναβατών.

Καλύτερα βέβαια, δείτε ακριβώς τι συνέβη πατώντας εδώ, μιας και η Dorna δεν επιτρέπει την ενσωμάτωση του υλικού της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon