.
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 08:07

MotoGP 2023 – Bradl και Lecuona αντικαθιστούν Nakagami και Mir

Ο Joan Mir θα χάσει και το ολλανδικό MotoGP στο Assen λόγω τραυματισμού στο χέρι, με τον Iker Lecuona να καλείται να τον αντικαταστήσει. Βέβαια, αυτή δε θα είναι η μόνη αντικατάσταση για το HRC.

Αφού έχασε το ιταλικό MotoGP μετά από τραυματισμό στο χέρι μετά από πτώση στις ελεύθερες δοκιμές, ο Mir θα χάσει τον τρίτο συνεχόμενο αγώνα του, έχοντας απουσιάσει και από το Sachsenring το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η αρχή με τη Honda μόνο καλή δεν ήταν, καθώς οι τραυματισμοί και οι πτώσεις είναι παρόντα σε όλη τη σεζόν. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ό,τι παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020 έχει πέσει φέτος περισσότερες φορές από ολόκληρη τη σεζόν του 2022 με τη Suzuki.

Στην όλη κακοτυχία του HRC, προσθέστε το ότι, ο Ισπανός δεν είναι ο μόνος αναβάτης της Honda με προβλήματα, καθώς οι Marc Marquez και Alex Rins έχουν επίσης τραυματιστεί. Στο Mugello ο Rins «κέρδισε» ένα κάταγμα στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο τελευταία Grand Prix, ενώ ο Marquez αποσύρθηκε από το γερμανικό MotoGP μετά από ένα ατύχημα στην προθέρμανση που οδήγησε σε κάταγμα στο δάχτυλο.

Μετά την αντικατάσταση του Marquez στη Jerez, ο αναβάτης της Honda στα WorldSBK, Lecuona, θα μπει «αλλαγή» για τον τραυματισμένο Mir.
«Πρώτα από όλα θέλω να ευχηθώ στον Joan ό,τι καλύτερο στην ανάρρωση του. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μπω ξανά στην ομάδα, είναι πραγματική τιμή. Στο Assen είναι μια πίστα που μου αρέσει, πήρα το πρώτο μου βάθρο στο WorldSBK εκεί, οπότε ελπίζω να έχουμε ένα άλλο καλό Σαββατοκύριακο όπως στη Jerez.»

Όσον αφορά στο γκαράζ της LCR Honda, ο Stefan Bradl μπαίνει στην αγωνιστική δράση καθώς αντικαθιστά τον Rins δίπλα στον Takaaki Nakagami.

Τέλος, ο Ισπανός πολυπρωταθλητής επίσης επιστρέφει, προσπαθώντας να αφήσει πίσω του το άθλιο Γερμανικό Grand Prix. Μιλάμε φυσικά για το Marc Marquez που δήλωσε τα εξής: «Φτάνω στο Assen ψάχνοντας να αφήσω πίσω μου το δύσκολο Σαββατοκύριακο στη Γερμανία.Έχουμε έναν ακόμη αγώνα πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές και ο στόχος είναι να συγκεντρώσουμε πολλά καλά δεδομένα για τους μηχανικούς, ώστε να μπορούν να εργαστούν τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό είναι το επίκεντρο για το Σαββατοκύριακο, πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να πλησιάσουμε το Σαββατοκύριακο με ξεκάθαρο σχέδιο».

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon