.
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 10:02

H Michelin προετοιμάζεται για τον αγώνα MotoGP του Sachsenring

 Τα MICHELIN Power Slick πρέπει να προσαρμοστούν στην πολύ ειδική πίστα του Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland

  • Μετά την Ιταλία, οι αναβάτες MotoGP™ κατευθύνονται προς τη Γερμανία, για τον έβδομο αγώνα της σεζόν, στο Sachsenring
  • Η αριστερή πλευρά των ελαστικών θα πιεστεί πολύ σε αυτή την ιδιαίτερη πίστα, η οποία απαιτεί συγκεκριμένο πέλμα
  • Τρίτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoE™ με τους χρόνους αγώνα να αναμένεται να μειωθούν κι άλλο, μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα της σεζόν

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο αγώνων υψηλών επιδόσεων στην πίστα Autodromo Internazionale del Mugello και πριν από τον πολυαναμενόμενο αγώνα την επόμενη εβδομάδα στο Assen (Ολλανδία), το πρωτάθλημα MotoGP κάνει μια στάση στη γερμανική πίστα του Sachsenring από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου.

Η πίστα του Sachsenring βρίσκεται στο Hohenstein-Ernstthal, στην περιοχή της Σαξονίας που συνορεύει με την Τσεχία και το μήκος της είναι μόλις 3.671 χλμ., γεγονός που την κάνει όχι μόνο την πιο μικρή, αλλά και την πιο αργή πίστα της σεζόν.Η φορά της πίστας είναι  αριστερόστροφη, με δέκα αριστερές και τρεις δεξιές στροφές και μια μικρή ευθεία 700μ.  H συγκεκριμένη πίστα είναι πολύ απαιτητική στην αριστερή πλευρά των ελαστικών και οι αναβάτες θα περνούν πολύ χρόνο σε υψηλές γωνίες κλίσης και σε διάφορες ταχύτητες. Οι τεχνικές και αθλητικές προκλήσεις θα είναι πολλές κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου, κάτι που ως εκ τούτου μπορεί να επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.

«Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει,  δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι μας περιμένει από άποψη καιρού σε αυτό το μέρος της Γερμανίας αυτή την εποχή του χρόνου», δήλωσε ο Piero Taramasso, Michelin Two–Wheel Motorsport Manager. « Πέρυσι είχαμε να αντιμετωπίσουμε θερμοκρασίες ρεκόρ, οι οποίες ξεπέρασαν τους 50°C στην επιφάνεια της πίστας, αλλά στο παρελθόν έχουμε βιώσει και καταστάσεις με μόνο 15°C. Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα να ερθουμε αντιμετωποι με συνθηκες βροχής, γεγονός που μας οδήγησε να κάνουμε στρατηγικές επιλογές ελαστικών, ώστε να αντιμετωπίσουμε  όλες τις καταστάσεις. Για τον μπροστινό τροχό, οι αναβάτες μας θα έχουν διαθέσιμα, όπως πάντα, τρία μείγματα γόμας, ενώ για τον πίσω τροχό θα είναι διαθέσιμο το μεσαίο και σκληρό μέιγμα γόμας, ανάλογα με τις συνθήκες και την αίσθηση των αναβατών. Αυτά τα δύο ευέλικτα μείγματα γόμας θα πρέπει να ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις. Δεδομένης της διαμόρφωσης της πίστας, η αριστερή πλευρά των ελαστικών θα είναι πιο ενισχυμένη, ενώ τόσο τα εμπρός όσο και τα πισω ελαστικα θα είναι όλα ασύμμετρα.Το γεγονός αυτό συμβαίνει μόνο τρεις φορές στο ημερολόγιο των αγώνων. Η Βαλένθια (Ισπανία) και το Philip Island (Αυστραλία) είναι οι δύο άλλες πίστες όπου χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνική λύση».

Σε περίπτωση βροχής, η Michelin θα έχει διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain σε σε μαλακό και μεσαίο μέιγμα γόμας και για τους δυο τροχούς, ακολουθώντας την ίδια ασύμμετρη κατασκευή με την γκάμα MICHELIN Power Slick.

Πέρυσι, παρά την υπερβολική ζέστη που μείωσε την πρόσφυση, ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας όλων των εποχών με χρόνο 1.19.765, κατεβάζοντας το χρόνο του Marc Marquez (Repsol Honda Team) απο το 2019 (1.20.195).

Το 2022, τον αγώνα κέρδισε ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), μπροστά από τον Johann Zarco (Prima Pramac Racing) και τον Jack Miller (Ducati Lenovo Team).

Ο τρίτος αγώνας του πρωταθλήματος MotoE™ World Championship 

Οι αγώνες στο Le Mans και στο Mugello επιβεβαίωσαν την εξαιρετική σχεδίαση και τις επιδόσεις των νέων ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που αναπτύχθηκαν από τη Ducati, εξοπλισμένες με ελαστικά MICHELIN. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στην ιταλική πίστα, οι χρόνοι γύ μειώθηκαν κατά μέσο όρο τρία δευτερόλεπτα, με τις μοτοσυκλέτες να παρουσιάζουν μεγάλη σταθερότητα στις στροφές από τη μία πλευρά και εξαιρετική πρόσφυση στον πίσω τροχό από την άλλη κατά την επιτάχυνση. Στο Sachsenring, όπου θα πραγματοποιηθούν ο πέμπτος και ο έκτος αγώνας (από τους 16), οι 18 αναβάτες (9 ομάδες) θα έχουν την ευκαιρία να σημειώσουν νέας ρεκόρ. 

 

Για τη Michelin, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE είναι ένα πραγματικό εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης. Τα ελαστικά που τοποθετούνται στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Ducatis ενσωματώνουν 52% βιώσιμα υλικά πίσω και 34% μπροστά, αντανακλώντας την περιβαλλοντική δέσμευση της Michelin. Καθώς προχωρά η έρευνά της, η Michelin σκοπεύει να αυξήσει αυτά τα ποσοστά διατηρώντας ή βελτιώνοντας το επίπεδο επίδοσης των ελαστικών. Στη συνέχεια, θα εφαρμόσει όλα ή μέρος των αποτελεσμάτων αυτής της έρευνας στα ελαστικά του MotoGP, καθώς και στα εμπορικά ελαστικά της τα επόμενα χρόνια.

Στο Sachsenring, ο αγώνας θα ξεκινήσει την Παρασκευή 16 Ιουνίου, με δύο ελεύθερες δοκιμές που θα επιτρέψουν στους 10 ταχύτερους αναβάτες να περάσουν απευθείας στη δεύτερη προκριματική φάση (Q2). Μετά την ελεύθερη δοκιμή το πρωί του Σαββάτου, το Q1 θα επιτρέψει σε δύο επιπλέον αναβάτες να προχωρήσουν στο Q2, όπου οι αναβάτες θα παλέψουν για τις πρώτες θέσεις στη σχάρα εκκίνησης.  Ο αγώνας Sprint (15 γύροι) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 3:00 μ.μ. και το Grand Prix (30 γύροι) θα ξεκινήσει στις 14:00 την Κυριακή 18 Ιουνίου. Οι δύο αγώνες MotoE θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, μετά από δύο ελεύθερες δοκιμές και τα δύο sessions την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 10:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon