.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 16:21

MotoGP 2023, 5ος Αγώνας, Γαλλία – Μεγάλη νίκη Bezzecchi, «πανωλεθρία» για Marquez/Bagnaia/Vignales

Νικητής -και μάλιστα άνετος- του 1000ου GP στην ιστορία στέφθηκε ο Marco Bezzecchi, με πτώσεις και καυγάδες να προηγούνται της ιστορικής καρό σημαίας που κυμάτισε Giacomo Agostini!

Χαράς ευαγγέλια πέρα από τη Mooney VR46, και για την Prima Pramac Ducati, η οποία είδε τον Jorge Martin να παλεύει παλικαρίσια για τη 2η θέση έναντι του Marc Marquez, με τον Ισπανό Πολυπρωταθλητή να πέφτει 2 γύρους πριν το τέλος, επιτρέποντας στον Johann Zarco που ακολουθούσε να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου, κάνοντας το 2-3 για τη δορυφορική ομάδα της Ducati.

lmn23ψ.jpg

Εκμεταλλευόμενος τις πτώσεις γύρω του και οδηγώντας άκρως μεθοδικά, 4ος τερμάτισε ο Augusto Fernandez της GasGas, τον οποίο δε μπόρεσε να «πιάσει» ο Aleix Espargaro. Παρά την ποινή Long Lap που δέχτηκε, στην 6η θέση τερμάτισε ο Brad Binder, του οποίου η KTM ήταν και η μόνη που τερμάτισε.

lmn23χ.jpg

 

Πολύ δύσκολα είδαμε το Fabio Quartararo να παίρνει την 7η θέση, γνωρίζοντας και ο ίδιος πως οι πτώσεις των άλλων δεν αποτελούν βελτίωση για τη μοτοσυκλέτα του. Πίσω του, τερμάτισε ο Fabio di Giannantonio, ενώ 9ος τερμάτισε ο «μοναδικός επιζών» της Honda, Takaaki Nakagami. Τη 10αδα της κορυφής έκλεισε ο Franco Morbidelli (ναι, για τόσες πτώσεις μιλάμε), ενώ τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ.

lmn23ω.jpg

Πτώσεις κατά ριπάς

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά οκτώ αναβάτες δεν τερμάτισαν ποτέ τον αγώνα τους λόγω πτώσεων. «Σεφτέ», έκαναν οι Maverick Vignales και Francesco Bagnaia, με τους δύο αναβάτες να έρχονται στα χέρια και το σκηνοθέτη να αλλάζει κάμερα από την αμμοπαγίδα. Δευτερόλεπτα μετά, ο Luca Marini θα πάλευε να γλυτώσει ένα low siding, με τον Alex Marquez να μη μπορεί να το αποφύγει. Αποτέλεσμα ήταν μια τρομακτική σύγκρουση και το Marini να εξετάζεται περεταίρω.

Καθόλου καλά τα πράγματα για τη Honda, που είδε τους πρώην ομόσταυλους Joan Mir και Alex Rins να πέφτουν μόνοι τους με διαφορά 2 γύρων. Λίγο πριν το τέλος έπεσε και πάλι ο Jack Miller, έχοντας ήδη χάσει θέσεις από την αρχική του πρωτοπορία στον αγώνα. Κερασάκι και η πτώση του Marc Marquez, σε μια φάση του αγώνα που ίσως και να μη χρειαζόταν τόσο ρίσκο.

Η συνέχεια του Πρωταθλήματος που εξελίσσεται «δραματικά», είναι προγραμματισμένη για τις 11 Ιουνίου με τον αγώνα στο Mugello.

Θέση Αναβάτης Ομάδα
     
1 72 Marco Bezzecchi Mooney VR46 Racing Team
2 89 Jorge Martin Prima Pramac Racing
3 5 Johann Zarco Prima Pramac Racing
4 37 Augusto Fernandez GASGAS Factory Racing Tech3
5 41 Aleix Espargaro Aprilia Racing
6 33 Brad Binder Red Bull KTM Factory Racing
7 20 Fabio Quartararo Monster Energy Yamaha MotoGP
8 49 Fabio Di Giannantonio Gresini Racing MotoGP
9 30 Takaaki Nakagami LCR Honda IDEMITSU
10 21 Franco Morbidelli Monster Energy Yamaha MotoGP
11 9 Danilo Petrucci Ducati Lenovo Team
12 32 Lorenzo Savadori CryptoDATA RNF MotoGP Team
13 94 Jonas Folger GASGAS Factory Racing Tech3
     
     
Εκτός Αγώνα 93 Marc Marquez Repsol Honda Team
  43 Jack Miller Red Bull KTM Factory Racing
  42 Alex Rins LCR Honda CASTROL
  36 Joan Mir Repsol Honda Team
  73 Alex Marquez Gresini Racing MotoGP
  10 Luca Marini Mooney VR46 Racing Team
  12 Maverick Viñales Aprilia Racing
  1 Francesco Bagnaia Ducati Lenovo Team
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 16:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon