.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 07:42

MotoGP – Η Benelli «επιστρέφει» στους αγώνες

Βάση φημολογίας έστω και χάρη στον σχεδιαστή Francesco Gnoli από το Rimini, ο οποίος είναι σίγουρος ότι τίποτα δεν αποκλείεται στο μέλλον.

Η εν λόγω εταιρεία έχει την έδρα της στην περιοχή Marche του Pesaro και είναι η δεύτερη παλαιότερη ιταλική εταιρεία μοτοσυκλετών που εξακολουθεί να λειτουργεί σήμερα. Με έτος ίδρυσης το 1911, ανήκει πια στην Qianjiang από το 2005, η οποία είναι μια κινεζική εταιρεία υπό την ιδιοκτησία του Ομίλου Geely.

Beneli_MotoGP2.jpg

1950 Dario Ambrosini

Ας πάμε πίσω στο χρόνο όμως και συγκεκριμένα το 1950 και το 1969, όταν η Benelli συμμετείχε στο τότε «MotoGP». Το 1950 ο Dario Ambrosini ήταν ο ταλαντούχος Ιταλός αναβάτης Grand Prix που αγωνίστηκε για την εργοστασιακή ομάδα της Benelli.
Είχε μια επιτυχημένη αγωνιστική καριέρα, τερματίζοντας δεύτερος μετά τον Bruno Ruffo στο εναρκτήριο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM 250cc το 1949. Ο Ambrosini επέστρεψε το 1950 και κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 250cc με τρεις νίκες, συμπεριλαμβανομένης μιας αξιοσημείωτης νίκης στο Isle of Man TT το 1950. Ωστόσο, η τραγωδία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης προπόνησης για το Γαλλικό GP του 1951 στο Albi, όπου και ο Ambrosini έχασε τη ζωή του.

Beneli_MotoGP6.jpg

1960 Kel Carruthers

Στην περίπτωση του Kel Carruthers, όλα οφείλονται στην επιχείρηση του πατέρα του, όπου και έμαθε τα μυστικά της μηχανικής της μοτοσυκλέτας από μικρός και μάλιστα άρχισε να οδηγεί στα 10. Στα 12 του χρόνια συμμετείχε στον πρώτο του αγώνα και από εκεί το πάθος του για τις μοτοσυκλέτες δυνάμωσε. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Carruthers είχε κάνει όνομα στον κόσμο των αγώνων, έχοντας κερδίσει το Αυστραλιανό Εθνικό Πρωτάθλημα 125 cc, 250 cc, 350 cc και 500 cc. Το 1969, ήταν ο Kel Carruthers που οδηγούσε για την εργοστασιακή ομάδα αγώνων της Benelli κερδίζοντας μάλιστα το 1969 τον αγώνα Isle of Man 250 cc TT.

Beneli_MotoGP4.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Benelli είχε βγει πρώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών σε δύο περιπτώσεις – το 1950 και το 1969 και αυτό είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Τα παραπάνω τίμησε ο Francesco Gnoli με το concept του να έχει όλες τις λεπτομέρειες που συνιστούν μια σύγχρονη μοτοσυκλέτα MotoGP, θυμίζοντας ενδεχομένως αρκετά Ducati και Aprilia.

Πηγή: livingwithgravity.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon