.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 12:42

Ducati – Ιστορικό ορόσημο με 400 νίκες WorldSBK

Το χατ-τρικ του Alvaro Bautista στον αγώνα του Assen στρογγύλεψε το αγωνιστικό παλμαρέ της Ducati στο WorldSBK σε ένα ασύλληπτο νούμερο.

Ως έχει αυτή τη στιγμή η σχετική λίστα, ο συνολικός αριθμός νικών της Ducati στο WorldSBK είναι υπερδιπλάσιος από αυτόν του δεύτερου κατασκευαστή στην ιεραρχία αυτή.

Η μαγική στιγμή επίτευξης των 400 νικών ήρθε στον ολλανδικό αγώνα στον “Καθεδρικό της Ταχύτητας”, δηλαδή την πίστα του Assen, με τη δεύτερη από τις τρεις συνολικά νίκες που πήρε ο Alvaro Bautista, δηλαδή με τη νίκη του στη Superpole Race στη νέα παράσταση που έδωσε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στο Assen.

Το ρεκόρ αυτό χτίστηκε από τις προσπάθειες έξι γενεών αναβατών Ducati στη διάρκεια 35 σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος με μοτοσυκλέτες παραγωγής, καθώς η ιταλική εταιρεία συμμετέχει και πρωταγωνιστεί σε αυτό από τη σύστασή του το 1988, ενώ έρχεται να πλαισιώσει μια σειρά εντυπωσιακών κατορθωμάτων με περισσότερα από 1000 βάθρα (κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος κατασκευαστής σε οποιονδήποτε θεσμό), 15 παγκόσμιους τίτλους Αναβατών και 18 Κατασκευαστών.

Για τον Alvaro Bautista η τριπλή νίκη στο Assen ανέβασε το προσωπικό του άθροισμα σε 40 νίκες WorldSBK με τη Ducati και του επέτρεψε να μεγαλώσει τη διαφορά στην κορυφή της κατάταξης στους 56 βαθμούς από τον δεύτερο.

Αυτό τον χρίζει σε πρωταγωνιστικό πρόσωπο στην αφίσα των 400 νικών που έφτιαξε η Ducati, συμπεριλαμβάνοντάς τον σε μια πολύ εκλεκτή συντροφιά με αναβάτες-θρύλους, όπως οι Carl Fogarty (55 νίκες), Troy Bayliss (52), Chaz Davies (28), Doug Polen (26), Raymond Roche (23), καθώς και άλλους 26 αναβάτες που συνέβαλλαν στο σπουδαίο αυτό επίτευγμα.

Οι θρίαμβοι των πρωταθλητών αυτών κατέστησαν εφικτοί χάρη σε μια σειρά σπουδαίων μοτοσυκλετών που έχουν σημαδέψει την ιστορία της Μοτοσυκλέτας. Αναμφίβολα η πιο πετυχημένη όλων τους είναι η σειρά των 916/996/998 με 120 νίκες, μετά έρχεται η οικογένεια Panigale με 87 (εκ των οποίων οι 59 με την τρέχουσα γενιά Panigale V4) και τέλος οι 851/888 με 78 πρώτες θέσεις.

Αυτοί είναι όλοι οι αναβάτες που συμμετείχαν στις 400 νίκες της Ducati στο WorldSBK είναι οι εξής:

Alvaro Bautista, Troy Bayliss, Ben Bostrom, Shane Byrne, Carlos Checa, Pierfrancesco Chili, Troy Corser, Chaz Davies, Michel Fabrizio, Giancarlo Falappa, Carl Fogarty, Anthony Gobert, Sylvain Guintoli, Noriyuki Haga, Neil Hodgson, John Kocinski, Regis Laconi, Lorenzo Lanzi, Mauro Lucchiari, Marco Lucchinelli, Garry McCoy, Marco Melandri, Andy Meklau, Stephane Mertens, Doug Polen, Scott Redding, John Reynolds, Michael Ruben Rinaldi, Raymond Roche, James Toseland, James Whitham, Ruben Xaus.

Και αυτές είναι όλες οι μοτοσυκλέτες:

851/888 – 78 νίκες
916/999/998 – 120 νίκες
999 – 63 νίκες
1098/1198 – 52 νίκες
Panigale/Panigale V4 – 87 νίκες

Ducati WorldSBK 400Victories UC504722 Mid

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon