.
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 21:03

Enea Bastianini – Ένα βήμα πριν το ιατρικό ΟΚ για την επιστροφή στη δράση

Ο Enea Bastianini θα υποβληθεί σε ένα τελευταίο ιατρικό έλεγχο την Πέμπτη ώστε να επιτρέψει στο ισπανικό MotoGP αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η ταλαιπωρία του εργοστασιακού αναβάτη της Ducati ξεκίνησε όταν υπέστη κάταγμα στην ωμοπλάτη στον πρώτο αγώνα Sprint. Σύμφωνα με την ιατρική του πορεία, πέρασε από μια δοκιμή για την κατάσταση του στην Ιταλία αλώβητος και αυτή την εβδομάδα και θα πετάξει για τη Jerez.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Enea, «Δέκα γύροι στο Misano με το Panigale V4S για να καταλάβω την κατάστασή μου. Μετά από εβδομάδες ανάπαυσης και αποκατάστασης νιώθω έτοιμος να επιστρέψω στην πίστα. Την Πέμπτη θα πετάξω στη Jerez για τον τελικό έλεγχο των γιατρών. Τα λέμε εκεί.»

Το θετικό πρόσημο της κατάστασης του, φαίνεται από τα λόγια του στο δίκτυο του Sky: «Οι τελευταίες ενδείξεις ήταν καλές, το τελευταίο τεστ στο Misano ήταν πολύ πιο θετικό από αυτό πριν από το Austin. Δεν δίστασα, θα φύγω για τη Jerez ακόμα κι αν δεν είμαι στο 100%. Δε μπορώ να μείνω σπίτι μου, μου αρέσει να αγωνίζομαι. Θα προσπαθήσω να φέρω μερικούς βαθμούς. Θα είμαι χαρούμενος αν μπορέσω να παραμείνω στο top 10, θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να προσαρμοστώ στις ταχύτητες του MotoGP, το κρίσιμο κομμάτι θα είναι η διαχείριση του αγώνα και να κρατήσω τον ρυθμό ψηλά.Ξέρω ότι θα με εκνευρίσουν πολύ οι δεξιές στροφές και στη Jerez είναι αρκετές. Ας ελπίσουμε ότι τα παυσίπονα θα δράσουν. Είμαι πιο ήρεμος για το Sprint παρά για τον κανονικό αγώνα.»

Υπενθυμίζουμε πως το 2023 ξεκίνησε καταστροφικά για τον Ιταλό, μετά την σύγκρουση του με τον έτερο αναβάτη της Ducati, Luca Marini, το πρώτο Σάββατο της σεζόν στο Portimao. Ευτυχώς, ο Enea απέφυγε τη χειρουργική επέμβαση από τον τραυματισμό του στον ώμο που επιτάχυνε το σχέδιο αποθεραπείας του. Ως προς τη διεκδίκηση του Τίτλου όμως, είναι 64 βαθμούς πίσω από τον ηγέτη του πρωταθλήματος Marco Bezzecchi.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon