.
Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 10:14

MotoGP 2023, Αμερική – Σαρωτικός Pecco σε Pole Position και αγώνα Sprint

Ο Francesco Bagnaia είχε μια ευκαιρία για «επίδειξη δύναμης» στην άσφαλτο του Texas, παίρνοντας την Pole με ρεκόρ και μεταφράζοντας την έπειτα στην πρώτη νίκη του Σαββατοκύριακου.

Ξεκινώντας με τις κατατακτήριες χρονομετρήσεις λοιπόν, μετά τη Ducati του Bagnaia, 2η στο grid θα δούμε τη Honda του Alex Rins, ο οποίος είναι και ο μόνος «κούκος» που προσπαθεί να φέρει την Ιαπωνική «άνοιξη» μεταξύ των κατασκευαστών. 3ος ταχύτερος ο Luca Marini κλείνει την πρώτη σειρά με τη δορυφορική Ducati της Mooney VR46.

cota2.jpg

Η επόμενη σειρά, ανοίγει με ένα πολύ ορεξάτο Alex Marquez, ο οποίος θα έχει δίπλα του το νικητή του προηγούμενου αγώνα, Marco Bezzecchi και τον Aleix Espargaro με Aprilia. Ο Fabio Quartararo πήρε την 7η θέση των χρονομέτρων, εν μέσω απείρων παραπόνων για τη Yamaha. Στην 8η θέση συναντάμε στη σχάρα εκκίνησης την έτερη εργοστασιακή Aprilia, εκείνη του Maverick Vinales. Η 10αδα κλείνει με του Johann Zarco (Ducati) και την KTM του Jack Miller. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του Q2 εδώ.

cota3.jpg

Αγώνας Sprint

Στον πρώτο, «μισό» αγώνα του Σαββατοκύριακου, ο Francesco Bagnaia εξαργύρωσε την Pole Position του, με τον Alex Rins να τον καταδιώκει «ακίνδυνα» στη 2η θέση, δείχνοντας ωστόσο σαφείς προθέσεις για τον πλήρη αγώνα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jorge Marin, ο οποίος αν δεν είχε πτώσεις την υπόλοιπη μέρα θα ξεκινούσε από πολύ καλύτερη θέση στο grid.

cota4.jpg

Η Aprilia του Aleix Espargaro ήταν η πρώτη εκτός βάθρου μοτοσυκλέτα, η οποία ακολουθήθηκε από απόσταση «ασφαλείας» από την KTM του Brad Binder. Η συνέχεια είχε τις «καναρινί» Ducati των Marco Bezzecchi και Luca Marini, για ακολουθήσει η πολυφωνία των Miguel Oliveira (Aprilia RNF), Jack Miller (ΚΤΜ) και Maverick Vinales (Aprilia Racing) ο οποίος και έκλεισε τη 10άδα της κορυφής. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε το τι συνέβη στον αγώνα Sprint εδώ.

Το ποιος θα είναι επικρατέστερος στην πίστα του Austin θα το μάθουμε απόψε στις 22.00, με το σβήσιμο των φώτων εκκίνησης του Αμερικάνικου Grand Prix.

Θέση   Κατατακτήριες  Αγώνας Sprint
       
1   1 Francesco Bagnaia 1 Francesco Bagnaia
2   42 Alex Rins 42 Alex Rins
3   10 Luca Marini 89 Jorge Martin
4   73 Alex Marquez 41 Aleix Espargaro
5   72 Marco Bezzecchi 33 Brad Binder
6   41 Aleix Espargaro 72 Marco Bezzecchi
7   20 Fabio Quartararo 10 Luca Marini
8   12 Maverick Viñales 88 Miguel Oliveira
9   5 Johann Zarco 43 Jack Miller
10   43 Jack Miller 12 Maverick Viñales
11   33 Brad Binder 5 Johann Zarco
12   89 Jorge Martin 36 Joan Mir
13   36 Joan Mir 30 Takaaki Nakagami
14   21 Franco Morbidelli 21 Franco Morbidelli
15   88 Miguel Oliveira 25 Raul Fernandez
16   49 Fabio Di Giannantonio 37 Augusto Fernandez
17   30 Takaaki Nakagami 49 Fabio Di Giannantonio
18   51 Michele Pirro 6 Stefan Bradl
19   25 Raul Fernandez 20 Fabio Quartararo
20   37 Augusto Fernandez 94 Jonas Folger
21   6 Stefan Bradl  
22   94 Jonas Folger  
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 10:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon