.
Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 08:51

MotoGP 2023, Αργεντινή – Pole Position ο Α.Marquez, την έκπληξη στο Sprint ο Binder!

Ο Alex Marquez κατάφερε να σπάσει το χρονόμετρο του Q1, κερδίζοντας την πρώτη θέση της σχάρας εκκίνησης. Στα του Sprint αγώνα, ο Binder συνεχίζει την επίδειξη δύναμης της KTM.

Ας τα δούμε αναλυτικά όμως, αρχής γενομένης με τις κατατακτήριες χρονομετρήσεις. Πίσω από το Marquez και πολύ κοντά στο χρονόμετρο, είναι ο Marco Bezzecchi, με την πρώτη τριάδα του grid να συμπληρώνεται με την εργοστασιακή Ducati του Francesco Bagnaia, κάνοντας το 3/3 για το ιταλικό εργοστάσιο.

Τέταρτος ταχύτερος κάνοντας την έκπληξη στις μεικτές συνθήκες της πίστας, ο Franco Morbidelli, σε ένα από τα καλύτερα του αποτελέσματα με τη Yamaha, εδώ και καιρό. Δίπλα του θα έχει το Maverick Vinales που σε κάθε αγώνα είναι και πιο δυνατός. Η 2η σειρά, κλείνει με τη Prima Pramac Ducati του Johann Zarco.

Ο Luca Marini ήταν ο 7ος ταχύτερος του Σαββάτου, μπροστά από τον 2ο αναβάτη της Prima Pramac, Jorge Martin. Ο Aleix Espargaro και η Aprilia του δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από τον 9ο χρόνο της μέρας, τα πήγαν ωστόσο καλύτερα από το Fabio Quartararo ο οποίος έκλεισε τη 10αδα, με έντονη τη δυσαρέσκεια του στη Yamaha, καθώς νιώθει πως «δεν είναι η μοτοσυκλέτα του πια». Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

arg23b.jpg

Αγώνας Sprint

Ο Alex Marquez δεν κατάφερε να διατηρήσει το πλεονέκτημα της Pole, με ένα Brad Binder να κάνει τη διαφορά από την εκκίνηση επικρατώντας στον αγώνα. Το βάθρο του 2ου αγώνα Sprint στην ιστορία συμπληρώθηκε από τις μοτοσυκλέτες της Mooney VR46, με τους Marco Bezzecchi και Luca Marini να παίρνουν τη 2η και 3η θέση, αντίστοιχα.

Συνεχίζοντας την καλή του εμφάνιση, ο Franco Morbidelli παρέμεινε στην 4η θέση, έχοντας πίσω του τον Poleman, Alex Marquez. Ο νικητής του πρώτου Sprint, Francesco Bagnaia, τερμάτισε 6ος, μπροστά από την πρώτη Aprilia της γραμμής τερματισμού, του Maverick Vinales. Η 10αδα έκλεισε με πολυφωνία, καθώς στην 8η θέση τερμάτισε ο Jorge Martin με Ducati, ο Fabio Quartararo στην 9η και ο Jack Miller με την έτερη εργοστασιακή KTM στη 10η. Δυστυχώς η ατυχία συνεχίζεται για τον Joan Mir που έπεσε πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, οδηγώντας σε μηδενική συλλογή βαθμών για τη Repsol Honda με δεδομένη την απουσία του τραυματία Marc Marquez, ενώ πτώση επίσης σημείωσε ο Aleix Espargaro.

Το ποιος θα είναι ο νικητής του πλήρους αγώνα στο Ternas de Rio Hondo, θα το μάθουμε το βράδυ στις 20.00, με το σβήσιμο των φώτων εκκίνησης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon