.
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 17:36

MotoGP 2023 – Wildcard συμμετοχή για το Dani Pedrosa!

Ο συμπαθής αναβάτης θα συμπληρώσει τα καθήκοντα του αναβάτη εξέλιξης της KTM συμμετέχοντας σαν εμβόλιμη συμμετοχή σε αγώνα.

Ο 37χρονος Ισπανός επιβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί στην πίστα της Jerez στις 28-30 Απριλίου 2023. Ο Pedrosa αποκάλυψε επίσης ότι ο στόχος της Wildcard συμμετοχής έγκειται στην αξιολόγηση της απόδοσης του KTM RC16 καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, συμπεριλαμβανομένου του Sprint Race. Με τρία sessions δοκιμών, δύο κατατακτήριων, έναν αγώνα sprint μισής απόστασης και ένα πλήρη μπροστά του, φαίνεται πως ο Dani θα έχει μπόλικη δουλίτσα.

O «Μικρός Σαμουράι» όπως είναι το παρατσούκλι του, μετά το «αιώνιο νο2» της Repsol Honda, ανέλαβε ρόλο αναβάτη εξέλιξης στην ομάδα Red Bull KTM Factory Racing το 2019. Ο Dani Pedrosa έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξη του RC16, το οποίο κάθε χρόνο είναι ολοένα και πιο ανταγωνιστικό.

Ωστόσο ο Dani δεν είναι και πολύ φαν των wildcard συμμετοχών, όσο και αν τον ζητά το κοινό. Ήταν στο Grand Prix της Στυρίας του 2021, περισσότερα από δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του Pedrosa όταν συμμετείχε σε αγώνα «εκτάκτως» με την ΚΤΜ. Δυστυχώς όμως σημείωσε πτώση, συνεχίζοντας τον αγώνα και τερματίζοντας τελικά τον αγώνα στη 10η θέση.

Δε μένει παρά να δούμε αν το #26 τρέξει και σε άλλες πίστες πέρα από εκείνη της πατρίδας του. Είναι ωραίο να βλέπουμε τον ανταγωνισμό της «παλιάς» με τη «νέα» γενιά, όπως είδαμε αρκετές φορές άλλωστε και με τον Cal Crutchlow που είναι αντίστοιχα πια αναβάτης εξέλιξης της Yamaha, έχοντας επίσης το χρίσμα του «Wildcard».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon