.
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 08:08

WorldSSP300 – Ο Victor Steeman έφυγε από τη ζωή

Ο αναβάτης του World Supersport 300 υπέκυψε στα τραύματα του, μετά από ατύχημα που είχε στον προτελευταίο αγώνα της σεζόν στο Portimao σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Η FIM ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι ο Ολλανδός αναβάτης «υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στο κεφάλι σε ένα ατύχημα πολλών αναβατών στη στροφή 14 στον εναρκτήριο αγώνα του Σαββάτου στην πίστα της Πορτογαλίας.»

Η σύγκρουση προκάλεσε την άμεση διακοπή του αγώνα, καθυστερώντας το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας και με αποτέλεσμα ο εναρκτήριος αγώνας World Superbike εκείνο το απόγευμα του Σαββατοκύριακου να μειωθεί από 20 σε 14 γύρους.

Ο αναβάτης της MTM Kawasaki, μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο πριν μεταφερθεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της κοντινής πόλης Faro, όπου δυστυχώς θα άφηνε την τελευταία του πνοή μερικές ημέρες αργότερα.

Δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οικογένεια του Steeman αναφέρει: «Κάτι που πάντα φοβόσαστε ως γονιός ενός αγωνιζόμενου αναβάτη συνέβη τώρα. Ο Victor μας δεν μπορούσε να κερδίσει αυτόν τον τελευταίο αγώνα. Παρά την αφόρητη απώλεια και τη θλίψη, είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που μοιραζόμαστε μαζί σας ότι ο ήρωάς μας, μέσω του θανάτου του, κατάφερε να σώσει άλλους πέντε ανθρώπους δωρίζοντας τα όργανά του. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για τον τρόπο που ζήσατε μαζί μας τις τελευταίες ημέρες. Θα μας λείψει πάρα πολύ ο Βίκτορ μας.»

Ο Steeman οδήγησε για πρώτη φορά στο World Supersport 300 το 2019, αφού έκανε το ντεμπούτο του το 2018 ως wild card, σημειώνοντας δύο pole positions καθοδόν για την πέμπτη θέση στην κατάταξη. Μετά από ένα χρόνο απουσίας, επέστρεψε το 2021, παίρνοντας την πρώτη του νίκη και τερματίζοντας 10ος στο πρωτάθλημα. Πηγαίνοντας από την ΚΤΜ στην Kawasaki για το 2022, αναδείχθηκε ως απειλή για το πρωτάθλημα με νίκες σε Assen, Most, Magny-Cours και Barcelona, αρκετές για να τον κάνουν μετά θάνατο δευτεραθλητή στο πρωτάθλημα πίσω από τον Alvaro Diaz.

Δυστυχώς, ο θάνατος του Steeman είναι ο δεύτερος που συνέβη στο World Supersport 300 μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο, μετά τον θάνατο του Dean Berta Vinales μετά από ένα ατύχημα το 2021 στη Jerez.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon