.
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 07:24

MotoGP 2022 – Αυτό το Πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;

Μετά τον αγώνα της Ταϊλάνδης, μόλις δύο βαθμοί χωρίζουν πρώτο και δεύτερο στη βαθμολογία των αναβατών με τρεις αγώνες να απομένουν.

Αφού ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) ανέβηκε στο βάθρο και ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) αναχώρησε από την πίστα Chang με άδεια χέρια, σημαίνει ότι έχουμε εγγυημένο θέμα ακόμα και μετά από το ό,τι συμβεί στο Phillip Island. Μπορεί ο Quartararo να σημείωσε ένα μεγάλο βαθμολογικό πλεονέκτημα στο Πρωτάθλημα, ο Bagnaia όμως επανήλθε με σερί τεσσάρων νικών και μια δεύτερη θέση. Τώρα, είναι δύσκολο να πούμε ότι κάποιος από τους τρεις πρώτους στον πίνακα βαθμών έχει δέσει τον Τίτλο μιας και τα «είδαμε όλα» στο Aragon, στο Motegi και στο Buriram. Ο Bagnaia έφτασε σε απόσταση 10 βαθμών από τον Quartararo με μια 2η θέση στην Ισπανία, μόνο για να δει το χάσμα να εκτινάσσεται στους 18 πόντους όταν έπεσε στην Ιαπωνία, ακόμα κι αν ο Fabio τερμάτισε όγδοος.

Στην Ταϊλάνδη, ωστόσο, το προβάδισμα του πρωταθλήματος άλλαξε δύο φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Bagnaia σημείωσε δύο βαθμούς μπροστά όταν ανέβηκε στη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο και ο Quartararo περιορίστηκε στη 17η θέση μετά μια έξοδο στη στροφή 4.
Ο τελικός νικητής του αγώνα, Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) γύρισε το περιθώριο στους δύο βαθμούς και πάλι υπέρ του Γάλλου με το Bagnaia στην τρίτη θέση. 16 βαθμοί ήταν αυτοί για τον Pecco, σε μια μέρα που ο Quartararo δεν πήρε κανέναν.

Όλα αυτά με τον αναβάτη που είναι τρίτος στο Πρωτάθλημα να μην είναι άλλος από τον Aleix Espargaro, ο οποίος είχε επίσης μια ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό με συνολικά 21 βαθμούς στα τρία τελευταία Grand Prix. Ακόμη και αφού χρειάστηκε να εκτίσει ποινή μεγάλου γύρου στο GP της Ταϊλάνδης, ο αναβάτης της Aprilia μπορεί τουλάχιστον να πει ότι κέρδισε έδαφος όταν η κατάσταση φαινόταν πολύ χειρότερη αφού προκρίθηκε μόλις 13ος. Ο Espargaro είναι πλέον 20 βαθμούς πίσω από τον Γάλλο και έχει μια ευκαιρία στην Αυστραλία να πλησιάσει τους δυο πρώτους.

Υπενθυμίζουμε πως η συνέχεια του Πρωταθλήματος έπεται στις 16 Οκτωβρίου στο Phillip Island.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 07:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon