.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 13:01

Toni Bou – Για 16η σερί χρονιά Παγκόσμιος Πρωταθλητής X-Trial

Η ακύρωση του τελευταίου αγώνα της σεζόν του indoor trial για το 2022 χαρίζει από τώρα τον τίτλο στον απίθανο Ισπανό.

Περίεργα εξελίχθηκε φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα Trial, καθώς η σεζόν του X-Trial (indoor) διακόπηκε για να γίνει και να ολοκληρωθεί το TrialGP (outdoor) και στη συνέχεια θα απέμεναν δύο αγώνες X-Trial τον Οκτώβριο για να κλείσει και αυτό το πρωτάθλημα.

Ωστόσο η FIM ανακοίνωσε την ακύρωση του τελευταίου αγώνα που θα γινόταν στις 21 Οκτωβρίου, έτσι ο Toni Bou (Montesa) μπορεί από τώρα να πανηγυρίζει για τον τίτλο του X-Trial, τον 16ο του στην κλάση των αγώνων σε κλειστούς χώρους, καθώς οι 30 βαθμοί διαφοράς από τον δεύτερο της βαθμολογίας Adam Raga (TRRS) δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν στον ένα αγώνα που έχει απομείνει στο καλεντάρι του 2022 και ο οποίος δίνει 22 στον νικητή.

bou

Ο Bou πήρε έτσι τον 16ο συνεχόμενο (!) τίτλο του στο X-Trial, ενώ προηγείται και είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση και του TrialGP (σε ανοικτούς χώρους, outdoor) που θα στρογγυλέψει το παλμαρέ του στους 32 συνολικά. Μιλάμε για 16 τίτλους σε κάθε ένα από τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, για σύνολο 32 και μάλιστα στη σειρά, χωρίς κανείς να έχει μπορέσει να ανακόψει το τρελό σερί του Ισπανού αναβάτη με τη Montesa Cota 4RT από το 2007.

Η σεζόν του X-Trial 2022 ως τώρα είχε τέσσερεις αγώνες τους οποίους κέρδισε όλους ο Bou, έτσι τώρα μπορεί να πάει στον τελευταίο αγώνα στην Ανδόρρα στις 8 Οκτωβρίου με το πρωτάθλημα δικό του, για να το γιορτάσει δίχως άγχος με το κοινό της πατρίδας του στο κλειστό στάδιο Polisportiu d’ Andorra.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon