.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 11:39

H Yamaha θα τρέξει το Ténéré World Raid στο ράλι Africa Eco Race

Η νεοσύστατη Yamaha Ténéré World Raid Team θα λάβει μέρος Africa Eco Race, από το Μονακό στο Ντακάρ, τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Η ιστορία της Yamaha και των αγώνων ράλι ανατρέχει στα πρώτα βήματα των αφρικάνικων ράλι, ξεκινώντας από το 1979 όταν ο Cyril Neveu κέρδισε το πρώτο Paris-Dakar Rally. Η συμμετοχή στο Africa Eco Race κλείνει έναν μεγάλο κύκλο, επιστρέφοντας στο πνευματικό σπίτι του Ténéré και επιβεβαιώνοντας τη νέα προσέγγιση της εταιρείας που εστιάζει σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα σχεδιασμένο να αναδείξει τα προϊόντα που ενδιαφέρουν τους μοτοσυκλετιστές.

Στόχος της Yamaha είναι να αντιμετωπίσει τις 12 αγωνιστικές ημέρες του αφρικανικού ράλι με μια μοτοσυκλέτα παραγωγής για να αναδείξει το μοναδικό DNA του νέου Ténéré World Raid, αλλά επίσης και για να προετοιμάσει ένα πρόγραμμα υποστήριξης ιδιωτικών συμμετοχών σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες Rally Raid.

2022 AER PR 03 16x9

Το νέο πρόγραμμα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας συνεργασίας με την οργάνωση Riders for Health, έναν πολύ ξεχωριστό χορηγό που η Yamaha περήφανα φιλοξενεί στην ομάδα Ténéré World Raid Team ώστε να αναδείξει το σπουδαίο έργο που επιτελεί αυτή η φιλανθρωπική οργάνωση που προμηθεύει, διαχειρίζεται και συντηρεί μοτοσυκλέτες στην υπηρεσία της προστασίας της υγείας στην Αφρική.

Η Yamaha Ténéré World Raid Team στήθηκε με τη βοήθεια της Yamaha by Rebel X Sports, υπό τη διεύθυνση του Team Manager και πεπειραμένου αναβάτη αγώνων Rally Raid, Manuel Lucchese, ενώ αναβάτες της θα είναι ο Ιταλός Alessandro Botturi, νικητής των δύο τελευταίων Africa Eco Race, και ο Ισπανός Pol Tarres.

2022 AER PR 02 16x9

Οι Botturi και Tarres θα μπουν σε αυτόν τον αγώνα με μοτοσυκλέτες που βασίζονται στο νέο Ténéré 700 World Raid, εξελιγμένο από τη Yamaha με την προσθήκη εξειδικευμένων εξαρτημάτων GYTR, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου και αναρτήσεις ΚΥΒ.

Ο 46χρονος Botturi έρχεται στο 2022 Africa Eco Race έχοντας κερδίσει τις προηγούμενες δύο διοργανώσεις το 2019 και 2020, ενώ στο βιογραφικό του ξεχωρίζουν ακόμη οι δύο νίκες το 2005 και 2007 στο International Six Days Trial, συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro, καθώς και αρκετές συμμετοχές στο Dakar Rally.

O 27χρονος teammate του, Tarres, ακολούθησε μια παρόμοια διαδρομή ξεκινώντας από το Trial για να φτάσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro, ενώ είναι γνωστός για τις δοκιμασίες που έχει αναλάβει στη σέλα του Yamaha Ténéré 700, καθώς και για τα απίθανα βίντεο της σειράς “Seeker" στο YouTube.

Η Yamaha Ténéré World Raid Team θα προετοιμαστεί για το Africa Eco Race (15-30 Οκτωβρίου 2022) τρέχοντας στον αγώνα Tunisian Desert Challenge από 21 ως 29 Απριλίου, που περιλαμβάνει 8 αγωνιστικές μέρες σε συνολική απόσταση 2,700 km.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon