.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012 12:47

Ducati Desmosedici GP 12 - Τα πρώτα στοιχεία

 

 

250 άλογα, 360 χλμ τελική!

 

 


Μετά τις πρώτες δοκιμές που έγιναν αυτή την εβδομάδα, υπό πλήρη μυστικότητα, στην πίστα της Jerez, με αναβάτες τους Carlos Checa και Franco Battaini, δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες όπως περιμέναμε, από την Ducati Corse. Ο Karel Abraham όμως, ο αναβάτης με δορυφορική ομάδα έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες λεπτομέρειες που αφορούν την νέα μοτοσυκλέτα 999 κυβικών, GP 12.

Τα στοιχεία

Η ιπποδύναμή της βρίσκεται στα 250 άλογα, έναντι 235 της GP11 800cc και η ταχύτητά της φτάνει τα 360 χιλιόμετρα, έναντι 340 της 800!
Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς για το 2012, οι μοτοσυκλέτες των 1.000cc θα διατηρήσουν το ρεζερβουάρ των 21 λίτρων που είχαν στα 800. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρουν τρόπους οι ομάδες για να διατηρήσουν χαμηλά την κατανάλωση. Αν και ακουγόταν ότι η Ducati θα έφτανε τον νέο κινητήρα της στα 900 κυβικά προκειμένου να συνδυάσει απόδοση με οικονομία, τελικά εκμεταλλεύτηκε όλη την διαθέσιμη χωρητικότητα που μπορούσε φτάνοντας τον νέο V4 στα 999cc. Έτσι θα πρέπει να βρει την απαραίτητη οικονομία καυσίμου μέσω των ηλεκτρονικών, ενώ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αν διατηρήθηκε η αρχιτεκτονική του κινητήρα στο V4 90 μοιρών, ή αν η Ducati “άνοιξε” περισσότερο το V.

Δηλώσεις

“Οπτικά δείχνει ίδια με την παλιά μοτοσυκλέτα αλλά οι αλλαγές είναι πολλές συγκριτικά. Μιλάμε για 90% νέα μοτοσυκλέτα, με νέο αλουμινένιο πλαίσιο, σε αντίθεση με το μη- πλαίσιο που χρησιμοποιούσε η παλιά”, δήλωσε σχετικά το αφεντικό της ομάδας Cardion AB, Marco Grana.
Όλα τα περιφερειακά προέρχονται από τους ίδιους κατασκευαστές, αλλά είναι τελείως νέα. Οι αναρτήσεις προέρχονται από την Ohlins, το πλαίσιο είναι νέο, τα φρένα από την Brembo και η αεροδυναμική βελτιωμένη.

“Δοκίμασα την νέα μοτοσυκλέτα στην Valencia” δήλωσε ο Abraham, “αλλά το πρώτο σημαντικό τεστ θα γίνει στην Malaysia, στο τέλος Ιανουαρίου.” Και συνέχισε, “ πρέπει να ήμαστε καλά προετοιμασμένοι για το πρώτο τεστ, γιατί θέλουμε να δοκιμάσουμε πολλά νέα πράγματα. Πρέπει να δουλέψουμε επίσης στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας για τον πρώτο αγώνα, στο Qatar, στις 8 Απριλίου”.
Η νέα μοτοσυκλέτα είναι βαρύτερη κατά 5 κιλά, στα 155, ενώ είναι πιο γρήγορη στο 0-100 κατά 0,1 δέκατο του δευτερολέπτου (2,6 – 2,7).

Τεχνικά χαρακτηριστικά

{arttinytable}

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 14:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ivan Cervantes και Sidi Gas Gas και Laia Sanz »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon