.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 00:26

Rossi + Ducati = Αλουμινένιο πλαίσιο!

 

Θα τρέξει με "αλουμινένιο" στην Aragon!

 

 



O Valentino Rossi έδωσε ένα τέλος στην αναμονή των θαυμαστών του και ανακοίνωσε σήμερα ότι η ομάδα θα χρησιμοποιήσει αλουμινένιο πλαίσιο στον επόμενο αγώνα, στην Aragon, αυτό το σαββατοκύριακο. Το πλαίσιο που έχει κατασκευαστεί από την FTR και δοκιμάστηκε πριν λίγες μέρες στην Desmosedici, δίνει βελτιωμένη αίσθηση για το μπροστινό σύστημα, στον αναβάτη. Ο Rossi θα δοκιμάσει πρώτος το αλουμινένιο πλαίσιο στα ελεύθερα δοκιμαστικά σήμερα, ενώ η ομάδα ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την χρήση του στον αγώνα.

Δηλώσεις

“Το δοκιμάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα μετά τον αγώνα και δεν ήταν τόσο κακό,” είπε ο Rossi και συνέχισε, “δοκιμάσαμε διαφορετικά πράγματα στην μοτοσυκλέτα και οι χρόνοι δεν ήταν τόσο κακοί. Ήμουν λίγο ταχύτερος από την προηγούμενη φορά αλλά το βασικότερο ήταν ότι η αίσθηση από το μπροστινό ήταν βελτιωμένη, άρα είμαστε σε καλό δρόμο.”
Όταν πιέστηκε για να πει τι αλλαγές έκανε η Ducati στο πλαίσιο, ο Rossi δήλωσε πως, “δεν είναι ένα άλλο πλαίσιο, η φιλοσοφία της Ducati παραμένει ίδια, απλά το μπροστινό τμήμα είναι λίγο διαφορετικό και κατασκευασμένο από αλουμίνιο και όχι carbon όπως πριν. Όσο για το υλικό, είναι θέμα χρόνου να δούμε πως θα τα πάει. Έχουμε δουλειά και ρυθμίσεις και να καταλάβουμε πως λειτουργεί τώρα η μοτοσυκλέτα με τις αλλαγές. Η μοτοσυκλέτα βελτιώθηκε λίγο, αλλά αυτό ει΄ναι μόνο το πρώτο βήμα. Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά ώστε να βελτιώσουμε την αίσθηση του μπροστινού.”

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Rossi, η Desmosedici χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο frameless όπως στην νέα Superbike 1199 του 2012, και είναι η πρώτη φορά που η Ducati χρησιμοποιεί τέτοια λύση σε μοτοσυκλέτα παραγωγής.
Τα αποτελέσματα που θα φέρει ο Valentino αυτό το σαββατοκύριακο θα δείξουν αν και ο Nicky Hayden θα χρησιμοποιήσει το ίδιο πλαίσιο για την υπόλοιπη χρονιά, κάτι που δήλωσε ότι θα ήθελε και περιμένει με ανυπομονησία.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 14:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ημερολόγιο αγώνων MotoGP 2012 Ιταλικό Π. Supermoto »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon