.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 10:33

James Toseland – Κρεμάει τα γάντια

 

Τέλος εποχής για τον δύο φορές πρωταθλητή

 



Ο James Toseland ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση. Αιτία είναι ο χτυπημένος του ώμος, κατά τη διάρκεια δοκιμών της ομάδας στην Aragon, το 2011. Ο δύο φορές πρωταθλητής World Superbike οδήγησε για την BMW Motorrad Italia το 2011 αλλά έχασε σημαντικό αριθμό αγώνων λόγω ενός χτυπήματος από πτώση. Η επέμβαση που του έγινε στον ώμο περιόρισε σημαντικά τις κινήσεις του χεριού στην δεξιά πλευρά. Ο James Toseland έγινε ο μικρότερος αναβάτης που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο στα superbike το 2003, στα 23 του, ενώ κέρδισε ξανά τον τίτλο το 2007. Συμμετείχε και στα MotoGP το 2008 και 2009 χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Η αποχώρηση ανακοινώθηκε στην σελίδα του αναβάτη στο Facebook όπου ο Toseland ανέφερε, “δύσκολη μέρα σήμερα, άλλη μία επίσκεψη στον γιατρό σχετικά με τον ώμο μου, με άσχημα νέα. Είμαι πολύ στεναχωρημένος που ανακοινώνω ότι σταματάω τους αγώνες και θα ήθελα να είσαστε εσείς οι πρώτοι που το μαθαίνετε. Είμαι χαρούμενος που είχα μία επιτυχημένη καριέρα και το σημαντικότερο ήταν ότι είχα την υποστήριξη των φανατικών οπαδών μου. Ευχαριστώ πολύ.”
Ο γιατρός του, Mike Hayton, ανέφερε πως, “κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να βελτιώσουμε την κινητικότητα. Φτιάξαμε τη ζημιιά που είχε προκληθεί, αλλά γνωρίζαμε πως είναι ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να του στερήσει την καριέρα.”

Ο Βρετανός αναβάτης απολαμβάνει την μουσική του καριέρα με το συγκρότημα που διαθέτει, με την ονομασία Crash. Γνωρίζει πως είναι πολύ νωρίς για να σταματήσει, στα 31 του χρόνια. Λόγω των κακών αποτελεσμάτων, προτιμάει να αφήσει την ομάδα ελεύθερη να βρει κάποιον μικρό αναβάτη που να μπορεί να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις και σκοπεύει να διατηρήσει τις καλές αναμνήσεις από τους αγώνες που έτρεξε στην καριέρα του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 12:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon