.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 10:44

Moto3 – Οι δύο που ξεχώρισαν και είναι τα πρώιμα φαβορί για τον τίτλο!

Οι τρεις ημέρες των δοκιμών της μικρής κατηγορίας στο Portimao της Πορτογαλίας, μας αποκαλύπτουν ότι δύο οδηγοί – όπως φαίνεται – είναι τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Οι δύο αυτοί αναβάτες ανήκουν σε μια ομάδα που, αποδεδειγμένα, ξέρει να προετοιμάζει πρωταθλητές, όπως το έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Πρόκειται για την Leopard Racing, η οποία έχει κατακτήσει τα τρία από τα τελευταία εφτά πρωταθλήματα και για φέτος έχει επιλέξει ως αναβάτες της τον Dennis Foggia και τον Tatsuki Suzuki.

Οι δυο τους ήταν σε τρομερή κατάσταση στο τεστ της Moto3 στο Portimao και ήταν σταθερά στις πρώτες θέσεις και τις τρεις ημέρες των δοκιμών στην Πορτογαλία.

Ο Foggia, που έκανε πάρα πολύ καλή σεζόν πέρυσι και δεν πήρε τον τίτλο επειδή βρήκε μπροστά του ένα νέο «φαινόμενο» των Grand Prix, τον Pedro Acosta, έχασε την πρώτη ημέρα του τεστ.

Όμως τη δεύτερη ημέρα μπήκε στην πίστα με φόρα και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους χρόνους, με διαφορά όμως μόλις 19 χιλιοστών από τον Tatsuki Suzuki.

Ο Suzuki ο οποίος ήταν ο ταχύτερος όλων και την πρώτη ημέρα του τεστ, όταν και έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα, έχοντας περάσει τα προηγούμενα χρόνια με αυτή του πατέρα του αείμνηστου Marco Simoncelli.

Την τελευταία ημέρα των δοκιμών στην Πορτογαλία, όμως, ο Dennis Foggia δεν επέτρεψε στον Ιάπωνα ομόσταυλό του να χαρεί μία ακόμα πρωτιά και ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο.

Τόσο η δυναμική και το ταλέντο των δύο αυτών οδηγών, όσο και η εγνωσμένη αξίας ομάδα στην οποία αγωνίζονται, μας κάνουν να θεωρούμε ότι και οι δυο τους θα παλέψουν για τον τίτλο της Moto3 φέτος.

Και μια τελευταία λεπτομέρεια: κανένα από τα δίδυμα της κατηγορίας δεν έχει τις νίκες που έχουν μαζί ο Foggia και ο Suzuki.

Οι δύο ομόσταυλοι στην Leopard Racing έχουν οχτώ επιτυχίες, με τον Ιταλό – που είναι και το μεγάλο φαβορί για να πανηγυρίσει η Ιταλία έναν ακόμα παγκόσμιο πρωταθλητή στην Moto3 μετά τον Lorenzo Dalla Porta το 2019 – να έχει έξι νίκες.

Τις πέντε από αυτές μάλιστα τις πέτυχε την περασμένη χρονιά!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 10:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon