.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 11:39

MotoGP – Ο Vinales και το όνειρο της νίκης με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές!

Μπορεί ο Maverick Vinales να ξεπεράσει πιλότους θρύλους του MotoGP, όπως ο Valentino Rossi και ο Jorge Lorenzo, κατακτώντας αυτός νίκες με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στη μεγάλη κατηγορία;

Η λίστα με τους πιλότους που έχουν καταφέρει να πάρουν νίκες στη μεγάλη κατηγορία με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές είναι πάρα πολύ μικρή και δεν συμπεριλαμβάνει ονόματα θρύλους, όπως τον Valentino Rossi ή τον Jorge Lorenzo!

Αυτό είναι το όνειρο του Maverick Vinales, ο οποίος στο μέλλον θέλει να δει το όνομά του πλάι σε αυτά των Mike Hailwood, Randy Mamola, Eddie Lawson και του Loris Capirossi.

O Valentino είχε 79 νίκες (με Honda και Yamaha) όταν πήγε στην Ducati το 2010-2011, χωρίς να καταφέρει να γευτεί τη χαρά της επιτυχίας με την κόκκινη μοτοσυκλέτα.

Με τη σειρά του, ο Jorge Lorenzo είχε 47 νίκες (Yamaha-Ducati) όταν πήγε στην Honda το 2019, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει και με την RC213V.

Ο Vinales ήταν αυτός που χάρισε στη Suzuki την πρώτη της νίκη αφότου επέστρεψε στα GP, το 2016 στο Silverstone, προσθέτοντας άλλες 8 στο ενεργητικό του από το 2017 έως και πέρυσι, όταν αγωνιζόταν με Yamaha στο πρωτάθλημα.

Όμως θεωρητικά ο Ισπανός έχει και το δυσκολότερο έργο απ’ όλους, αφού θα προσπαθήσει να πάρει νίκη με μια μοτοσυκλέτα που έχει μεν δυναμική, αλλά όχι και παράδοση στις επιτυχίες.

«Θα ήταν όνειρο για εμένα να έχω πάρει νίκες με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές! Νομίζω θα είμαι και ο μόνος που θα το έχει καταφέρει αυτό στη σύγχρονη εποχή του MotoGP», έλεγε ο Vinales μετά τις πρόσφατες δοκιμές στην Mandalika.

«Ένας από τους στόχους μου είναι να φέρω την Aprilia στην κορυφή. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές. Χρειαζόμαστε ακόμα μερικά δέκατα για να είμαστε σε θέση να παλέψουμε για τη νίκη».

«Ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι να βρούμε το σωστό set-up, ειδικά για μένα. Η μοτοσυκλέτα είχε στηθεί για ένα διαφορετικό στυλ. Έτσι δυσκολεύομαι ακόμα σε κάποιους τομείς, ειδικά στην πρόσφυση».

Ακόμα κι έτσι όμως, η Aprilia ήταν ανάμεσα στις καλύτερες μοτοσυκλέτες σε ρυθμό αγώνα τόσο στη Sepang, όσο και στην Ινδονησία.

«Ήμασταν γρήγοροι σε δύο διαφορετικές πίστες κι αυτό είναι καλό. Στην Mandalika μάλιστα φτάσαμε χωρίς καθόλου δεδομένα. Ήταν μια πρόκληση για εμένα με μια καινούργια μοτοσυκλέτα και πήγε καλά».

Τέλος, ο Vinales επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος τώρα πια για ένα εμβόλιμο τεστ πριν την έναρξη της σεζόν.

«Μετά την Αμερική όμως θα προσπαθήσουμε να κανονίσουμε κάποιες δοκιμές. Πρέπει να κατανοήσω τη μοτοσυκλέτα. Οι δυνατότητές μου είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές τώρα. Πρέπει να τη στήσουμε για το δικό μου στυλ».

«Μάθαμε πολλά αυτές τις τρεις ημέρες στην Ινδονησία και είδαμε τα δυνατά και τ’ αδύναμα σημεία της μοτοσυκλέτας. Τώρα ανυπομονώ για το Qatar».

«Είναι μια πίστα στην οποία είμαι γρήγορος (σ.σ. πέρυσι είχε κερδίσει με την Yamaha) και νομίζω η μοτοσυκλέτα μας θα δουλέψει καλά εκεί. Για να φτάσουμε στην κορυφή το κλειδί είναι η σταθερότητα».

«Αν κάνεις έναν καλό αγώνα και στη συνέχεια έναν όχι τόσο καλό, χάνεις το δρόμο σου… δεν είναι καλό τη μία να είσαι στο βάθρο και την επόμενη φορά να τερματίζεις δέκατος».

«Πρέπει να στήσουμε τη μοτοσυκλέτα ώστε να είναι σταθερά μέσα στην πεντάδα και μετά να συνεχίσουμε από εκεί».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 11:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon