.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 15:54

MotoGP – Οι 8 Desmosedicis ανησυχούν τον ανταγωνισμό!

Η Ducati, που κυριάρχησε στους τελευταίους αγώνες του 2021, θα έχει το 1/3 των μοτοσυκλετών στο grid φέτος. Πως αντιδρούν οι αντίπαλοί της; «Περισσότερες Ducati… περισσότερα προβλήματα!»

Η κυριαρχία των Ducati στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος, όπως είναι γνωστό, έχει ανησυχήσει αρκετά τους αντιπάλους της.

Ο Francesco Bagnaia ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν δεύτερος με τέσσερις νίκες στους τελευταίους έξι αγώνες.

Επιπλέον η Ducati είχε τέσσερις μοτοσυκλέτες της στις δύο πρώτες σειρές στις κατατακτήριες του Misano και στον δεύτερο αγώνα της ιταλικής πίστας είχε μόνο δικές της μοτοσυκλέτες στην πρώτη σειρά.

Αυτό επαναλήφθηκε και στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια, σε μία πίστα που παραδοσιακά δεν είναι και από τις καλύτερες για τους κόκκινους, καθώς τους περιορίζει τη μεγάλη τους δύναμη στην τελική ταχύτητα.

«Περισσότερες Ducati… περισσότερα προβλήματα!» έλεγε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Fabio Quartararo για τις 8 μοτοσυκλέτες των κόκκινων το 2022.

«Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να τις προσπεράσουμε. Μάλιστα φαίνεται ότι έχουν κάνει και ένα τεράστιο βήμα με τη μοτοσυκλέτα τους και όχι απλά με τον κινητήρα».

«Πέρυσι για πρώτη φορά έκαναν το 1-2-3 σε κατατακτήριες. Όλοι οι οδηγοί τους έκαναν πολύ σημαντικά βήματα. Πρέπει και εμείς να βελτιωθούμε πολύ γιατί είμαστε μακριά τους».

8-Ducati-anhsyxoun-antagonismo-ikl2.jpg

Με τον Γάλλο συμφώνησε και ο Franco Morbidelli. «Είναι σίγουρο ότι έχουν βρει κάτι καλό κάτι πάρα πολύ καλό».

«Επομένως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για μας αν καταφέρουν και διατηρήσουν αυτή τη συμπεριφορά και τη νέα χρονιά. Αλλά και εμείς θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σίγουρα».

Τα σημαντικά βήματα προόδου για τις κόκκινες μοτοσυκλέτες επισήμανε με δηλώσεις του και ο Joan Mir της Suzuki.

«Το 2020 τους έβλεπα ότι όταν ξεκινούσαν με πολλή δύναμη στην αρχή, προς τα τέλη του αγώνα δυσκολεύονταν να στρίψουν τη μοτοσυκλέτα και επιπλέον στις επιταχύνσεις είχαν θέματα με το ελαστικό».

«Το 2021 όμως δεν είδα μία τέτοια πτώση απόδοσης στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Μάλιστα συνέβαινε το αντίθετο. Φαίνεται ότι είναι ακόμα πιο δυνατοί στο τέλος. Δεν είναι εύκολο να το συνειδητοποιήσεις αυτό».

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν βλέπω κάποια αδύναμα σημεία στη μοτοσυκλέτα τους. Επιπλέον μπορούν να είναι γρήγοροι με διαφορετικά στυλ οδηγών. Έτσι πρέπει να δουλέψουμε πολύ αν θέλουμε να παλέψουμε εναντίον τους φέτος».

8-Ducati-anhsyxoun-antagonismo-ikl3.jpg

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Miguel Oliveira της KTM.

«Οι μοτοσικλέτες έχουν οδηγούς και οι οδηγοί πρέπει να κατανοούν τι χρειάζεται η μοτοσυκλέτα», επισημαίνει ο Πορτογάλος.

«Σίγουρα η Ducati έχει μία ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα. Σε πίστες που νομίζεις ότι δεν θα αποδώσουν καλά, όπως στην Βαλένθια για παράδειγμα, ήταν πολύ γρήγορες».

«Έχεις την αίσθηση ότι αυτοί έχουν φρέσκα ελαστικά και εμείς φθαρμένα κι έτσι είναι πιο δυνατοί σε επιτάχυνση και φρένα. Στρίβουν καταπληκτικά τώρα, έτσι είναι αρκετά δύσκολο να παλέψεις μαζί τους».

Ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές εξαρτώνται από έναν και μόνο οδηγό για να τους φέρει καλά αποτελέσματα, η Ducati έχει αρκετούς που μπορούν να διεκδικήσουν αξιόλογες θέσεις.

«Έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν τη μοτοσυκλέτα τους να δουλεύει για τρία ή τέσσερα διαφορετικά στυλ οδηγών», προσθέτει ο Oliveira.

«Μιλάμε για έξι περίπου μοτοσυκλέτες στη δεκάδα και έτσι δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους υπόλοιπους. Είναι σίγουρα πολύ δύσκολα τα πράγματα».

8-Ducati-anhsyxoun-antagonismo-ikl4.jpg

Οι έξι μοτοσυκλέτες θα γίνουν οχτώ από φέτος, αφού πλέον και η ομάδα του αείμνηστου Fausto Gresini θα αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα με Ducati.

Οι πέντε οδηγοί της ομάδας θα έχουν στη διάθεσή τους την GP22 και μόνο οι τρεις (Bastianini-di Giannantonio-Bezzecchi) θα έχουν την GP21.

«Οχτώ μοτοσυκλέτες σημαίνει πολλή δουλειά για την Ducati», σχολιάζει ο Bagnaia.

«Νομίζω όμως ότι θα τα πάνε μία χαρά. Αυτό σημαίνει και περισσότερα δεδομένα για εμάς. Περισσότερο feedback. Θα είναι καλύτερα σίγουρα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 16:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon