.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 15:45

MotoGP Marquez – Σαφής βελτίωση αλλά δεν έχει ακόμα το πράσινο φως για την Sepang

Το πρόβλημα της διπλωπίας του Marc Marquez δείχνει να θεραπεύεται, ωστόσο ο Ισπανός δεν είναι ακόμα 100% σίγουρο ότι θα δώσει το παρών στις επίσημες δοκιμές της Μαλαισίας, στα τέλη του μήνα.

Η εμφάνιση της διπλωπίας για τον Marc Marquez στα τέλη της περασμένης αγωνιστικής σεζόν, ήταν ένας εφιάλτης που εμφανίστηκε από το παρελθόν.

Ένας τραυματισμός που είχε βιώσει το 2011 και ο οποίος παραλίγο να του στοιχίσει την αγωνιστική του καριέρα.

Το ίδιο νεύρο, στο ίδιο μάτι, τραυματίστηκε πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο Marquez έκανε προπόνηση endurο.

Αρχικά δεν μπορούσε να σηκωθεί από τον καναπέ χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα με την όρασή του.

Η ανησυχία του ήταν μεγάλη, αφού είχε τις αμφιβολίες του αν θα μπορέσει να ζήσει μια κανονική καθημερινή ζωή, με τους αγώνες να περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Ο Marc Marquez και η ομάδα του απευθύνθηκαν στον ίδιο γιατρό που τον είχε φροντίσει και το 2011. Τότε χρειάστηκαν 4.5 μήνες για να επιστρέψει στη δράση.

Ευτυχώς αυτή τη φορά τα πράγματα κύλησαν καλύτερα για τον Ισπανό, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα είδε μια σημαντική βελτίωση στην όρασή του.

Έτσι μπόρεσε να πάρει το πράσινο φως για να κάνει λίγο motocross, εξετάζοντας παράλληλα σε διάφορα σενάρια και την απόκριση του ματιού του.

Σήμερα, πριν από μερικές ώρες, στάθηκε μπροστά στο laptop του για να μιλήσει με δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο, αν και αρχικά είχε διαρρεύσει ότι δεν θα έδινε το παρών.

«Πρώτα απ’ όλα να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος», ξεκίνησε να λέει ο Marc Marquez. «Ένα πρόβλημα με την όραση ποτέ δεν είναι εύκολο. Ακολούθησα απλά τις συμβουλές των γιατρών».

«Η πορεία ανάρρωσης θα ήταν αργή και το ξέραμε… δεν παίζεις με αυτά. Είτε έχεις καθαρή όραση είτε όχι».

«Δεν ξέραμε πόσο ακριβώς θα πάρει. Ο γιατρός είπε ότι μπορεί να χρειαστεί 1 μήνας, ή 3 μήνες ή ακόμα και 6 μήνες. Δεν ήξερε ακριβώς. Δεν ήταν εύκολο. Αλλά σιγά-σιγά η κατάσταση βελτιωνόταν».

«Όταν έχεις έναν τέτοιο τραυματισμό, τα πάντα είναι ανοιχτά: χειρουργείο, χρόνος, πιθανότητα να μην αγωνιστείς ποτέ ξανά. Ήταν δύσκολο…»

Marquez-Veltiwsh-Oxi-akoma-Sepang-kvb1.jpg

Τον ρώτησαν πως αντιμετώπισε την όλη κατάσταση και ο ίδιος είπε:

«Όπως θα καταλάβατε, προσπάθησα να απέχω από τα social media και να ξεχάσω το MotoGP. Προσπάθησα να κάνω μια ήσυχη καθημερινή ζωή. Ειδικά τις πρώτες εβδομάδες».

«Όμως με ένα τέτοιο πρόβλημα δεν μπορούσα εύκολα να έχω μια ήρεμη ζωή. Ήμουν στον καναπέ το πρώτο διάστημα και σηκωνόμουν να πάω στην καρέκλα και δεν μπορούσα! Ένοιωθα πολύ άσχημα».

Και  συνέχισε: «Όμως τον τελευταίο μήνα όλα ήταν καλύτερα. Άρχισα να κάνω ποδήλατο και είχα καλή αίσθηση. Είχα βελτιωθεί. Το επιβεβαίωσε και ο γιατρός με τις εξετάσεις και μου επέτρεψε να οδηγήσω και πάλι μοτοσυκλέτα».

«Επέλεξα μια motocross επειδή είναι απαιτητική. Σε μερικά άλματα πραγματικά χρειάζεσαι όλη την όραση. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό κι έτσι φαίνεται ότι αποκλείσαμε το χειρουργείο».

«Ο γιατρός όμως θέλει να με δει σε πίστα με τόσο υψηλές ταχύτητες. Να κάνω μια ημέρα πολλούς γύρους. Θέλει να αξιολογήσει πολλά πράγματα, αν και πότε κουράστηκα, αν παρουσιαστούν προβλήματα και μετά να μου επιτρέψει να πάω στις επίσημες δοκιμές της Sepang».

«Επομένως για να είναι βέβαιο ότι θα πάω στη Sepang πρέπει να κάνουμε κι άλλες δοκιμές και θέλω να οδηγήσω σε μια πίστα MotoGP για να είμαι 100% σίγουρος ότι θα μπορώ να έχω μια νορμάλ χρονιά».

«Θέλω να είμαι στο τεστ της Μαλαισίας και φαίνεται ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά πρώτα θέλω να οδηγήσω σε πίστα GP με πολλά χιλιόμετρα. Το θέμα με την όραση είναι πολύ σοβαρό και θα ακολουθήσω τις συμβουλές του γιατρού μου».

«Το σημαντικό είναι ότι τώρα, αυτή τη στιγμή, νοιώθω πάρα πολύ καλά. Αυτό είναι που μετράει».

Αυτό είναι ο τέταρτος συνεχόμενος χρόνος που ο Marc Marquez αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής.

Τα πρώτα δύο χρόνια (2018-19 και 2019-20) ήταν με τους ώμους του, το 2020-2021 μόλυνση στο τραυματισμένο του χέρι και τώρα προβλήματα όρασης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 15:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon