.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 10:24

Valentino Rossi – «Αναντικατάστατος, αλλά η ζωή (και το MotoGP) συνεχίζονται

Πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα έχει η απόσυρση του Valentino Rossi από το MotoGP, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη νέα του σεζόν με τις δοκιμές στην Sepang;

Σε λίγες εβδομάδες το MotoGP θα ξεκινήσει μια νέα αγωνιστική χρονιά, την πρώτη χωρίς την παρουσία ενός από τους πλέον εμβληματικούς αναβάτες του, τον Valentino Rossi.

Το τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην τηλεθέαση και στην παρουσία φιλάθλων στις πίστες, δεν μπορεί – ακόμα τουλάχιστον – να εκτιμηθεί ακριβώς.

Η παρουσία του Vale πάντως δεν θα λείψει από το paddock, αν και πάλι κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα πόσο συχνά θα είναι στο γκαράζ της ομάδας του για τους αγώνες.

Το βέβαιο είναι ότι το MotoGP θα συνεχίσει να υφίσταται και να προσελκύει κόσμο, όπως κάθε άλλο άθλημα που έχανε αθλητές σούπερ σταρ στο παρελθόν.

«Σίγουρα όλοι επωφεληθήκαμε από τον κόσμο που έφερε στο άθλημα, όμως όλα τα αθλήματα συνεχίζονται και το έχουμε δει στο παρελθόν αυτό», λέει ο Lin Jarvis, ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζει καλά τον Rossi, έχοντας περάσει μαζί του 16 ολόκληρα χρόνια.

Anantikatastatos-Rossi-hjk3.jpg

Την ίδια γνώμη έχει και ο Paolo Ciabatti της Ducati: «Συμφωνώ με τον Lin. Ο Valentino είναι αναντικατάστατος και μόνο με τον Giacomo Αgostini, στην εποχή του, μπορώ να τον συγκρίνω».

«Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να προσελκύσουμε το ίδιο ενδιαφέρον από τον κόσμο, από την άλλη όμως προσφέρουμε πλούσιο θέαμα κι έχουμε πολλούς νέους οδηγούς που είναι ταχύτατοι».

Για τον Alberto Puig της Honda, το πιο σημαντικό συστατικό στοιχείο που κάνει επιτυχημένο το MotoGP είναι η ίδια η ποιότητά του.

«Στην ιστορία αυτού του αθλήματος υπήρξαν πολλοί σπουδαίοι οδηγοί και ο Valentino σίγουρα είναι ένας από αυτούς».

«Η ζωή όμως συνεχίζεται… οι νέες γενιές έρχονται και δεν νομίζω να επηρεαστεί το άθλημα αν λείψει ένας οδηγός. Το πιο σημαντικό είναι το ίδιο το άθλημα».

Εδώ να σημειώσουμε μερικά νούμερα ακολούθων σε ένα από τα πιο δημοφιλή social media παγκοσμίως, το Instagram.

Anantikatastatos-Rossi-hjk2.jpg

Εκεί ο Valentino Rossi έχει 12.7 εκατομμύρια ακολούθους περισσότερους από το ίδιο το MotoGP που έχει 11.9 εκατομμύρια!

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην περίπτωση της Formula 1 με τον Lewis Hamilton. Ο Marquez έχει 5.6 εκατομμύρια, ο Quartararo 1.7 εκατ. o Dovizioso 1.4 εκατ. και ο Vinales 1.3 εκατ.

Οι υπόλοιποι πιλότοι είναι αρκετά κάτω από το ένα εκατομμύριο.

Σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον του κόσμου θα εξαρτηθεί και από την κατάσταση της υγείας του άλλου μεγάλου αστέρα των GP, του Marc Marquez.

Ένας Marquez που θα είναι σε θέση να παλέψει για τον τίτλο φέτος, απέναντι σε μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς της νέας γενιάς, θα ωφελήσει σε σημαντικό βαθμό τα νούμερα του MotoGP.

Το πρόβλημα είναι ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Ισπανός ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και μόλις πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε προπονήσεις με μοτοσυκλέτα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 10:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon