.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 13:27

Sherco MR 3-GP 11

 


Ετοιμάζεται για την Moto3!

 



Η γνωστή από τα χωμάτινα μοντέλα ισπανο-γαλλική Sherco ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, στην κατηγορία Moto3. Μιας και η εταιρία διαθέτει τετράχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 250 κυβικών, αυτό που της έλειπε ήταν η… υπόλοιπη μοτοσυκλέτα.

Έχοντας μηδενικές γνώσεις γύρω από τις ασφάλτινες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, επέλεξε τον Ιταλό Franco Moro ώστε να ετοιμάσει πλαίσιο και περιφερειακά και να τα δέσει σε ένα ανταγωνιστικό πακέτο. Ο Moro στο παρελθόν έφτιαχνε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες για την Aprilia οπότε διαθέτει όλη την τεχνογνωσία που απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα.

Αν και η μοτοσυκλέτα είναι ακόμη στο στάδιο εξέλιξης, το σχέδιό της είναι πολύ αεροδυναμικό και όλη η κατασκευή βασίζεται σε πλαίσιο κατασκευασμένο από σωλήνες στρογγυλής διατομής. Ένα τεραστίων διαστάσεων αλουμινένιο ψαλίδι ενισχύει την στιβαρότητα.

Η μοτοσυκλέτα που ονομάζεται Sherco MR3 – GP11 ζυγίζει μόλις 77 κιλά και κατασκευάζεται με στόχο να τρέξει στο πρωτάθλημα Moto3 του 2012, το οποίο θα αντικαταστήσει τα δίχρονα 125.
Ο κινητήρας είναι αυτός που χρησιμοποιούν τα τετράχρονα  enduro της Sherco στον οποίο έχουν γίνει απαραίτητες αλλαγές για δύναμη, ευστροφία και διάρκεια, αλλά και στο κιβώτιο ταχυτήτων, για την νέα χρήση.

Η MR3-GP11 θα είναι διαθέσιμη στα μέσα Φεβρουαρίου από το site της mororacing με αναμονή εξήντα ημερών για την παραγωγή. Ο αναβάτης θα έχει δυνατότητα να επιλέγει αναρτήσεις, φρένα, περιφερειακά, ανάλογα με τις απαιτήσεις του, και φυσικά με διαφορετική χρέωση.
Στο μέλλον θα ετοιμαστεί έκδοση στα 300 κυβικά αλλά και με ηλεκτροκινητήρα.

Φωτογραφίες

motonline.com

}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 14:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rally Dakar 2011 - Aprilia Taddy Blazusiak »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon