.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 10:29

Παρουσίαση - Ducati GP 11 - "Valentino Rossi"

 


O Preziosi αναλύει τις αλλαγές

 

 

 

Χτες Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έγινε η επίσημη παρουσίαση της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας με την οποία ο Rossi θα τρέξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.

Στις Ιταλικές Άλπεις, στους Δολομήτες, στην Madonna di Campigllio, παρευρέθηκαν τόσο ο Valentino Rossi όσο και ο έτερος αναβάτης της ομάδας, Nicky Hayden. Αμφότεροι παρουσίασαν τις μοτοσυκλέτες τους και φωτογραφήθηκαν στο λευκό τοπίο.

Οι αναβάτες εμφανίστηκαν πάνω σε snowmobiles ντυμένοι στα κόκκινα και με τα κράνη που θα χρησιμοποιούν φέτος. Έφτασαν στο σημείο της παρουσίασης όπου δύο ελικόπτερα έφεραν τις μοτοσυκλέτες τους μέσα σε ειδικά σχεδιασμένα κουτιά τα οποία προσγείωσαν εκεί. Η αποκάλυψη των μοτοσυκλετών στα χρώματα που θα αγωνίζονται φέτος ήταν εντυπωσιακή, αλλά τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξε όπως ήταν φυσικό ο Rossi και η δική του Desmosedici GP 11.

Η μοτοσυκλέτα του Rossi περιέχει σε πολλά σημεία το έντονο κίτρινο χρώμα, σήμα κατατεθέν του πολυπρωταθλητή και έχει σχεδιαστεί από τον Aldo Drudi. Ο διάσημος σχεδιαστής που είναι φίλος του Rossi και σχεδιάζει τα κράνη του, είναι αυτός που κοσμεί τα κράνη της Arai.

Παρών ήταν και ο  Fillipo Presiozi, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το project της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας ο οποίος μίλησε σχετικά : “Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην αεροδυναμική, με στόχο την βελτίωση της τελικής ταχύτητας και την μείωση ανασήκωσης του μπροστινού τροχού. Αλλαγές έχουν γίνει στην εισαγωγή και εξαγωγή στον κινητήρα, στην ροπή και την απόδοσή της ώστε να είναι πιο χρηστική η δύναμη. Επίσης, το πλαίσιο έγινε πιο στιβαρό ενώ και το ψαλίδι είναι πιο άκαμπτο. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, στον έλεγχο της σούζας αλλά και το traction control.
Ετοιμάζουμε επίσης ένα νέο μπροστινό σύστημα το οποίο θα δοκιμάσουμε στις 17 έως 19 Ιανουαρίου στην Jerez με τον Franco Battaini και τον Vittoriano Guareschi.
Οι αλλαγές είναι αυτές που διαπιστώσαμε στην Valencia τον Νοέμβριο αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και ευχαριστούμε την Yamaha που άφησε τον Valentino να οδηγήσει την μοτοσυκλέτα παρά το συμβόλαιο που είχε. ”

O γενικός διευθυντής της Ducati Corse, Claudio Domenicali, ανέφερε πως “το 2011 είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για την Ducati, μία ιστορική στιγμή στα MotoGP. Το να έχουμε τον Valentino στην ομάδα είναι για μας κορυφαίο συναίσθημα και όλοι γνωρίζουμε πόσο καλά μπορεί να μεταδώσει τις γνώσεις του με στόχο την βελτίωση της μοτοσυκλέτας αλλά και όλου του project.

O Fillipo Presiozi συνέχισε για τον Rossi, “είναι πολύ ωραίο να δουλεύεις μαζί του. Έχει ένα μοναδικό τρόπο να ηρεμεί τους πάντες και να τους βάζει να δουλέψουν, να αναλύσουν τα δεδομένα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Σίγουρα ο εγχειρισμένος του ώμος θα αποτελέσει πρόβλημα και δεν ξέρουμε αν θα είναι 100% έτοιμος για τις επίσημες δοκιμές. Ωστόσο, εμένα η δουλειά μου είναι να φτιάξω σωστά την μοτοσυκλέτα και θα κοιτάξω να εκμεταλλευτώ όλες τις ευκαιρίες φέτος για το καλύτερο αποτέλεσμα”.

Φωτογραφίες

Video παρουσίαση - Ducati GP 11 "Rossi"

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 14:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Gas Gas Trial Chris Vermuelen - Kawasaki WSBK »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon