.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 11:52

MotoGP – Pedrosa: Σεβόμουν τον Valentino και γι’ αυτό κάποιες φορές δεν τον νίκησα!

Η φιγούρα του Dani Pedrosa είναι από τις πιο αγαπητές στο paddock του MotoGP. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο, έστω κι αν δεν κατάφερε ποτέ του να πάρει τίτλο στη μεγάλη κατηγορία. Τώρα, με αφορμή και την απόσυρση του Valentino Rossi, κάνει και τη μεγάλη αποκάλυψη!

Ο Dani Pedrosa έδωσε το παρών στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Valencia, που ήταν και ο τελευταίος για τον Valentino Rossi.

Έζησε από κοντά τις εκδηλώσεις λατρείας από το paddock και τον κόσμο και μετά έλεγε: «Ήταν κάτι το μοναδικό… η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική».

«Ήταν πολύ ωραίο και σημαντικό για κάποιον που συνέβαλε τόσο πολύ στο άθλημα, όπως αυτός. Η απόφαση να αποσυρθείς δεν είναι εύκολη. Το θυμάμαι και από τη δική μου εμπειρία. Ελπίζω να είναι χαρούμενος».

Με τον Valentino έδωσε και μάχες μέσα στις πίστες και πρόσθεσε: «Για μένα ήταν το αδιαμφισβήτητο σημείο αναφοράς κι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος από τον οποίο έμαθα πολλά».

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι σε θέση να πω ότι σε κάποιες περιπτώσεις έφτασα στο δικό του επίπεδο και ότι ήμουν ένας σημαντικός αντίπαλός του».

Pedrosa-Sevomoun-Valentino-ppq2.jpg

Η πρώτη τους μάχη; Μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω, το 2006 στην πανέμορφη πίστα του Brno, στην Τσεχία. Μια μάχη που την κέρδισε ο Rossi, αλλά και η οποία δίδαξε σημαντικά μαθήματα στον Pedrosa.

«Ήταν η πρώτη μας μάχη αυτή. Με νίκησε, αλλά μου έχει μείνει ένα ωραίο συναίσθημα γιατί περάσαμε αρκετές φορές ο ένας τον άλλο».

Και στη συνέχεια έρχεται η αποκάλυψη που θα συζητηθεί: «Πρέπει να σας πω ότι τα πρώτα χρόνια ήταν πολύ δύσκολο να αποβάλλω το σεβασμό μου για έναν τόσο σημαντικό πιλότο του πρωταθλήματος».

«Μέχρι να τον αποβάλλω, δεν μπορούσα να τον κερδίσω σε ορισμένες μάχες μας. Με έκανε πιο αργό, αλλά αυτές οι μνήμες μόνο χαρούμενο με κάνουν».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 11:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon