.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010 11:02

Ομάδα enduro Γαλλικού Στρατού

 

Στο εξής με Yamaha

 



του: Ανδρέα Γκλαβά
φωτό: Α.Γ, husqvarna-motorcycles.com

Αλλάζει χρώμα η επίσημη ομάδα της Γαλλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, που διαχειρίζεται ο Εθνικός Στρατός της Γαλλίας, και από το ερυθρόλευκο των Husqvarna, θα βαφτεί στα μπλε των Yamaha.

Η ομάδα που ανέδειξε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος, όπως του Marc Germain, Sebastien Guillaume, Fabien Planet, Nicolas Deparrois και τον Marc Bourgeois, αποφάσισε πρόσφατα να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Γαλλικό αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro με μοτοσυκλέτες της Yamaha, διακόπτοντας έτσι μια μακροχρόνια σχέση έντεκα ολόκληρων χρόνων με την Husqvarna (από το 1999).

Και για όσους τυχόν δεν γνωρίζετε για, ή εντυπωσιάζεστε από την εμπλοκή του Γαλλικού Στρατού στο άθλημα, μιλάμε για κάτι που αποτελεί δεδομένο εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία. Μέσα στις τάξεις του Στρατού λοιπόν της Γαλλίας, έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό Σώμα, κύριος στόχος του οποίου είναι η εκπαίδευση νέων αναβατών που θα πρωταγωνιστήσουν στο παγκόσμιο στερέωμα του αθλήματος του Enduro.

Οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες αυτού του σώματος υπηρετούν την (επί πληρωμή) στρατιωτική τους θητεία, ακολουθόντας σαφώς το εξαντλητικό ωράριο εκπαίδευσης που ορίζουν οι κανονισμοί του Στρατού, μόνο που όλες τους οι πράξεις στοχεύουν σε έναν και μόνο σκοπό, δηλαδή την καλύτερη δυνατή τους προετοιμασία ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια που θα τους κάνουν καλούς αναβάτες. Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ο Fred Weill, παλιός αγωνιζόμενος και άνθρωπος κλειδί σε όλες κινήσεις της ομάδας.

Η ομάδα συμμετέχει κανονικά σε στρατιωτικές επιδείξεις, με τις μοτοσυκλέτες της, ενώ πέρα από τους αναβάτες της, εκπαιδεύει και μια νέα γενιά μηχανικών, manager και γενικώς όλων των ανθρώπων που χρειάζονται ώστε να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα στο EWC. Περιττό μάλιστα είναι να αναφέρουμε πως το όλο εγχείρημα λειτουργεί ιδιαίτερα θετικά για το συνολικό προφίλ του Γαλλικού Στρατού και έχει κάνει εκατοντάδες νέους ανθρώπους να επιθυμούν να καταταγούν στις τάξεις του.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Jorge Lorenzo και Fiat Abarth Adam Raga - Gas Gas »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon