.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 16:07

MotoGP Misano2 2021 KAT – Απόλυτη κυριαρχία της Ducati, στην pole ο Pecco Bagnaia

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Misano ήταν τέλειο για το εργοστάσιο της Ducati, που είδε τον Pecco Bagnaia να παίρνει την 4η συνεχόμενη pole position και τους Miller και Marini να τον πλαισιώνουν στο parc ferme!

Οι εκπλήξεις στο δεύτερο φετινό Γύρο του MotoGP στο Misano συνεχίστηκαν και στις κατατακτήριες δοκιμές.

Στο πρώτο σκέλος, είδαμε τον Iker Lecuona να καταφέρνει να επισκιάζει δυνατά ονόματα του πρωταθλήματος και να παίρνει τη δεύτερη θέση.

Πρώτος ήταν ο Pecco Bagnaia, που ήταν εφτά δέκατα μπροστά από τον Ισπανό οδηγό της KTM.

Ο Fabio Quartararo για πρώτη φορά φέτος δεν βρέθηκε στο δεύτερο σκέλος και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 15η θέση!

Επιπλέον, καμμία Suzuki δεν πέρασε στο δεύτερο σκέλος με τον Rins να ξεκινά 13ος και τον Mir από την 18η θέση, έχοντας και μια πτώση στις ΚΑΤ1.

Στο δεύτερο σκέλος πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Pecco Bagnaia. Ο Ιταλός ήταν απογοητευμένος που δεν κατάφερε να περάσει απευθείας στις ΚΑΤ2.

Όμως η παρουσία του στο πρώτο σκέλος, σε μια πίστα με αρκετά μεταβαλλόμενες συνθήκες, τον βοήθησε στο να πάρει την πρώτη θέση!

Ο μόνος που τον απείλησε στο τέλος ήταν ο Jack Miller. Ο Bagnaia είχε κάνει γρήγορα το 1:33,045 που τον ανέβασε στην πρώτη θέση.

Στο τέλος ο Jack Miller έκανε δύο συνεχόμενους γύρους και πλησίασε στα δύο δέκατα αρχικά και στα 25χιλ στη συνέχεια τον ομόσταυλό του.

Όμως τελικά έμεινε πίσω, κάνοντας το 1-2 για την εργοστασιακή Ducati. Ένας άλλος πιλότος που έκλεψε την παράσταση σήμερα ήταν και ο Luca Marini.

Ο νεαρός rookie – και ετεροθαλής αδερφός του Valentino Rossi – κατάφερε με τον τελευταίο του γύρο να ανέβει στην 3η θέση και να βγάλει εκτός πρώτης σειράς τον Pol Espargaro!

Η πρώτη φορά που ο Marini θα ξεκινήσει αγώνα της μεγάλης κατηγορίας από την πρώτη σειρά και μάλιστα μπροστά στους συμπατριώτες του, με τα χρώματα της VR46!

Πολύ καλός ήταν και ο Pol Espargaro, που ήταν η καλύτερη Honda σήμερα το απόγευμα, αφού ο Marc Marquez δεν απέφυγε μια πτώση (έχοντας κάνει στην αρχή ένα εντυπωσιακό σώσιμο) κι έμεινε στην 7η θέση.

Ανάμεσα στις δύο Honda ήταν η KTM του Miguel Oliveira στην 5η θέση και ο Franco Morbidelli στην 6η. Ο Morbido ήταν η μοναδική Yamaha στις ΚΑΤ2.

Ο Lecuona πήρε την 8η θέση, μπροστά από τον Danilo Petrucci και τον Johann Zarco, ενώ οι Aleix Espargaro και ο Jorge Martin (είχε δύο πτώσεις στις ΚΑΤ2) έκλεισαν τη δωδεκάδα.

Αύριο ο Bagnaia θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να μειώσει αρκετά τη διαφορά του από τον Fabio Quartararo!

MotoGP-Misano-QP2-Bagnaia-results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 16:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon