.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 11:16

«Το MotoGP δεν επιστρέφει στην COTA αν δεν περαστεί νέα άσφαλτος»

Για τους αναβάτες του MotoGP θεωρείται δεδομένο ότι θα πρέπει, έστω και εν μέρει, να ασφαλτοστρωθεί εκ νέου η COTA, αν είναι να επιστρέψουν εκεί το 2022.

Ο φετινός Γύρος στο Τέξας των Η.Π.Α. πέρασε χωρίς παρατράγουδα για τους διοργανωτές του πρωταθλήματος.

Ήδη από την πρώτη ημέρα η γεμάτη σαμαράκια COTA ήταν ένα από τα πιο καυτά θέματα προς συζήτηση στο paddock.

Ακούστηκε ακόμα και το ενδεχόμενο να είχαμε απεργία από τους πιλότους, ένα σενάριο το οποίο βρήκε σθεναρό υποστηρικτή στο πρόσωπο του Aleix Espargaro.

«Για μένα είναι αστείο και μόνο που βρισκόμαστε εδώ», έλεγε ο Ισπανός την Παρασκευή. «Είναι επικίνδυνο. Ένας εφιάλτης. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ μου σε τέτοια πίστα».

Ο Aleix Espargaro ολοκλήρωσε ένα από τα χειρότερα Grand Prix της καριέρας του, έχοντας πέντε πτώσεις συνολικά.

MotoGP-den-Epistrefei-COTA-gty2.jpg

Εδώ να σημειώσουμε ότι η COTA πέρασε άσφαλτο σε μερικά σημεία για φέτος, όμως το πρόβλημα με το υπέδαφος δημιουργεί πολλαπλά σαμαράκια και ανωμαλίες σε άλλα.

«Ναι, περιμέναμε ότι θα έχει σαμαράκια. Αλλά αυτά που έχει είναι επικίνδυνα. Φτάνοντας στην 10η στροφή για παράδειγμα, έχεις και τους δύο τροχούς σου στον αέρα», έλεγε ο Rins.

Η ιδανική λύση θα ήταν να περαστεί νέα άσφαλτος κατά μήκος όλης της πίστας, αφού πρώτα γίνει ό,τι είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα με το υπέδαφος.

Αλλά επειδή κάτι τέτοιο ίσως δεν είναι εφικτό, το MotoGP θα συμβιβαστεί ακόμα και με μια εν μέρει νέα ασφαλτόστρωση στα πιο επικίνδυνα σημεία της πίστας.

«Η Dorna μας είπε ότι θα πιέσει την πίστα να περάσει νέα άσφαλτο τουλάχιστον από την 2η έως την 10η στροφή. Η τελική απόφαση όμως είναι της πίστας. Αν όμως δεν το κάνουν, δεν θα επιστρέψουμε», ήταν μερικά από τα λόγια του Takaaki Nakagami.

«Όλοι οι αναβάτες κάναμε παράπονα και η Dorna έχει καταλάβει την κατάσταση επακριβώς. Η αλήθεια είναι ότι υπό τις δεδομένες συνθήκες δεν μπορούμε να επιστρέψουμε εδώ», επισήμανε ο Mir.

MotoGP-den-Epistrefei-COTA-gty3.jpg

«Ήταν σαν να είχε μετακινηθεί το υπέδαφος και η διαφορά ήταν μεγάλη σε σχέση με το 2019. Τα συνηθίσαμε καθώς περνούσαν οι μέρες, αλλά δεν ήταν φυσιολογικά».

«Αν δεν περάσουν νέα άσφαλτο τουλάχιστον στις στροφές 2-10 δεν επιστρέφουμε εδώ», πρόσθεσε ο Ισπανός.

Ο Jorge Martin προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στις απαιτήσεις του: «Δεν θέλουμε μόνο νέα άσφαλτο, αλλά και αλλαγές στο υπέδαφος από την 2 έως την 10. Αν δεν το κάνουν δεν επιστρέφουμε εδώ».

Ο Valentino Rossi από την πλευρά του δεν θέλησε να μιλήσει για το πρόβλημα και αρκέστηκε να πει: «Του χρόνου δεν αγωνίζομαι, οπότε δεν είναι πρόβλημά μου».

Πάντως, όταν ερωτήθηκε και πάλι, πρόσθεσε: «Ελπίζω να είναι όλα καλά για τους οδηγούς του MotoGP το ’22 γιατί έτσι όπως είναι τώρα, είναι επικίνδυνα τα πράγματα».

Εδώ να σημειώσουμε ότι και τα πολλά «μπαλώματα» στην πίστα, με διαφορετική άσφαλτο ανά σημεία, δημιουργεί ένα άλλο πρόβλημα: αυτό της διαφορετικής πρόσφυσης για τους οδηγούς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 11:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon